Contactează-ne

Actualitate

Acţiunea Fără penali în funcţii publice, la final

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în judeţul Neamţ s-au strîns 35.027 semnături ■ campania a fost susţinută de 40 membri USR, 60 de voluntari la punctele fixe şi alţi 200 voluntari ■

Şi filila USR Neamţ a finalizat procedura de strîngere de semnături din toate cele 85 de unităţi administrativ-teritoriale şi se află în stadiul depuneriii lor la primăriile din judeţ, unde acestea urmează a fi validate de către birourile de evidenţă informatizată a persoanei. „După îndosarierea tuturor listelor cu semnături, care s-a făcut separat pentru fiecare unitate admnistrativ teritorială din judeţ – comună, oraş, municipiu, vom duce dosarele cu semnături la fiecare primărie. Odată adunse aici, primăria va trebui să ateste validitatea acestor semnături, adică să confirme că cetăţenii respectivi au domiciliu în localitatea respectivă şi au drept de vot, listele urmînd a fi verificate în baza registrului electoral. Termenul de validare a lor este de 15 zile. După validare, le vom recupera de la primării, atît copiile cît şi originalul. Vom aduce originalul înapoi, după care vor fi trimise la Bucureşti, la Parlament, unde se vor regăsi cele un milion de semnături ale românilor pentru a intra în procedură parlamentară. Mai întîi, Parlamentul va trebui să solicite de la Curtea Constituţională avizul de constituţionalitate, după care propunera legislativă va intra în procedură de legiferare“, a declarat Radu Samson, preşedintele USR Neamţ. La nivelul judeţului Neamţ au participat la această campanie 40 membri USR, 60 de voluntari angrenaţi activ în proiect, din judeţele: Neamţ, Bacău, Iaşi, Suceava, din Diaspora şi din municipiul Bucureşti. Alţi 200 de voluntari au strîns semnături de la rude, vecini şi colegi de serviciu. Radu Samson susţine că cele peste 35.000 de semnături adunate de la nemţeni demostrează că şi judeţul nostru îşi doreşte o curăţare a clasei politice şi intrarea politicii româneşti pe făgaşul unei democraţii autentice. Pentru acest lucru, Radu Samson mulţumeşte tuturor celor care au fost alături de el şi de USR în campaia, deloc uşoară, de strîngere a acestor semnături şi speră ca să fie legiferată iniţiativa Fără penali în funcţii publice, pînă la viitoarele alegeri.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Surse: Candidatura lui Micu, respinsă

Știre publicată în urmă cu

în data de


Informaţie pe surse: candidatura lui Lucian Micu a fost respinsă de biroul electoral de circumscripţie, vineri, 14 august.

Hotărârea nu a fost încă redactată. Decizia poate fi oricum atacată. Lucian Micu, fostul primar de Roman şi actual candidat “de stânga”, plecat de la PNL şi lansat în candidatură de şeful PSD Neamţ, Ionel Arsene, pare a avea probleme cu candidatura după ce şi pe site-ul ANI a apărut zilele trecute informaţia că are “interdicţie” pe trei ani.

“Povestea” candidaturii lui Micu aici: http://monitorulneamt.ro/ani-zice-ca-micu-are-interdictie-trei-ani/. Rămâne de văzut care va fi decizia finală în cazul candidaturii fostului primar de Roman, declarat incompatibil prin decizie definitivă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Vom reveni.

UPDATE: Redactarea şi ulterior publicarea hotărârii biroului electoral privind candidatura lui Lucian Micu pentru funcţia de primar de Roman rămâne… pe mâine, sâmbătă, 15 august. Motivul? S-a terminat programul biroului. Aşteptăm cu interes hotărârea, în continuare informaţia pe surse este că a fost respinsă/invalidată candidatura, şi de asemenea soluţionarea unei contestaţii previzibile.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Accidente produse la interval de câteva minute, cinci victime

Știre publicată în urmă cu

în data de

Cinci victime este bilanţul nedorit înregistrat în urma a două accidente rutiere produse vineri, 14 august, la interval de doar câteva minute unul faţă de celălalt. Primul accident s-a produs la Bodeşti şi a fost vorba de o coliziune între două autoturisme şi soldată cu trei victime transportate la spital.

“Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 13:05, pompierii pietreni au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs pe raza comunei Bodești. Pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț au intervenit cu o autospecială pentru stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM.

În urma accidentului rutier produs între două autoturisme au rezultat trei victime.

Pompierii au intervenit cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare și au scos dintr-un autoturism trei victime, conștiente.

Echipajul SMURD a preluat și transportat la spital un barbat de 63 de ani, cu multiple traumatisme.

Conducătorul auto și un pasager au fost preluați și transportați la spital de catre echipaje de la SAJ.

Militarii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și vor sabla căile rutiere”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Al doilea accident a avut loc la Săbăoani, fiind vorba tot despre o coliziune între două autoturisme, din care unul s-a răsturnat. Două persoane au fost transportate la spital

“Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 13:08, pompierii romașcani au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs pe raza comunei Săbăoani. Pompierii din cadrul Detașamentului Roman au intervenit cu o autospecială pentru stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM.

În urma accidentului rutier produs între două autoturisme un autoturism s-a răsturnat, rezultând două victime, conștiente.

Echipajul SMURD a preluat și transportat la spital un bărbat de 41 de ani. Un echipaj de la SAJ a preluat o victimă și a transportat-o la spital.

Militarii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și vor sabla căile rutiere”, au mai transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Două accidente cu victime, la interval de câteva minute

Știre publicată în urmă cu

în data de

Salvatorii nemţeni intervin în aceste momente, vineri, 14 august, la două accidente rutiere, soldate cu victime, produse la interval de doar câteva minute. În cazul primului accident pentru care s-a dat alarma la ISU Neamţ este vorba despre o persoană încarcerată, accidentul producându-se în satul Bodeşti. Al doilea accident, de asemenea soldat cu victime, s-a produs în localitatea Traian.

 

Vom reveni.

Citește știrea

Trending