Contactează-ne

Actualitate

Acreditarea cabinetelor, greu de susţinut financiar de medici

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ vicepreşedinta Patronatului Medicilor de Familie Neamţ susţine că toate costurile pentru acreditarea cabinetelor sînt imposibil de susţinut ■ medicii de familie aşteaptă noi reglementări în vederea acestei operaţiuni

Acreditarea cabinetelor medicilor de familie Neamţ este o operaţie obligatorie, prevăzută de legislaţie, care trebuie făcută de către fiecare doctor. Procedura de acreditare îi deranjează, din cauza costurilor pe care le presupune. „Este o acreditare asemănătoare celei care se face într-un spital de stat. Din fericire, operaţia a fost amînată pentru 1 ianuarie 2019, dar cererea trebuie depusă. Este o operaţie imposibil de realizat pentru că nu se cunosc condiţiile de acreditare, nu se cunosc costurile. Nu poate fi vorba de costurile aplicate spitalelor care au alte condiţii şi pe cale de consecinţă şi costuri foarte ridicate. Pe site-ul Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor a fost publicat un regulament din care se înţelege că ni se impun aceleaşi reguli şi costuri ca şi spitalelor. Dar ca un cabinet de medicină de familie să-şi angajeze un salariat care să facă acea hîrţogăraie zilnică ce treabuie transmisă la agenţie e peste puterile noastre financiare. Noi dorim o creştere a actului medical, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne îngropăm în hîrtii şi să nu mai acordăm consultaţii pacienţilor care sînt nevoiţi să aştepte la uşa noastră atît timp cît completăm toate tabelele şi documentele cerute. Nu ştim dacă în urma acreditării se va ajunge la o îmbunătăţire a serviciilor medicale, ceea ce este în fond de dorit de către toată lumea. Nu ştim dacă acele reguli şi condiţii de acreditare stipulate în lege au fost cu adevărat respectate. Financiar este imposibil de susţinut o astfel de operaţie de acreditare a unui cabinet de medicină primară, în condiţiile tarifelor existente“, a declarat Angela Bica, vicepreşedinta Patronatului Medicilor de Familie Neamţ. Acesta a susţinut că aceste cabinete vor intra în faliment tocmai din cauza faptului că titularii nu au puterea finaciară de a susţine procedurile de acreditare şi că la nivelul ţării există deja zeci de cabinete de medicină primară în faliment. „Şi pe site-ul Casei Judeţene de Sănătate pot fi găsite cabinete care au un venit lunar de 4.000 – 6.000 de lei, în condiţiile în care trebuie asigurat salariul unui asistent medical, la noul cuantum prevăzut de grilele de salarizare, un salariu pentru femeia de serviciu, care şi el trebuie să fie minim pe economie şi utilităţile: energie electrică, gaz, întreţinere plus tot soiul de autorizaţii. E sigur că în aceste condiţii doctorul este obligat să aducă bani de acasă pentru a susţine activitatea cabinetului“, a mai spus Angela Bica.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Premierul României Ludovic Orban: Pe 27 consfinţim sfârşitul erei PSD, a unui baron care conduce acest judeţ, Ionel Arsene, cel care nu a făcut altceva decât să condamne judeţul la subdezvoltare!

Știre publicată în urmă cu

în data de

Vizita premierului Ludovic Orban în județul Neamț de duminică le arată nemțenilor că au garanția că echipa liberală din județ are parte de susținerea Guvernului pentru a pune în aplicare proiectele de dezvoltare.

Președintele PNL Ludovic Orban s-a declarat garantul candidaților liberali și este convins că Mugur Cozmanciuc va fi viitorul președinte al Consiliului Județean Neamț. Totodată, a transmis că este încrezător că nemțenii  nu vor mai face aceeași greșeală, ca acum 4 ani când l-au ales pe baronul Ionel Arsene, ci vor alege soluția oferită de echipa PNL.

În prima parte a vizitei premierul României a fost la o întâlnire cu candidații la primările Roman și zona metropolitană. Cu această ocazie a anunțat investiții importante pentru județul Neamț.

”Guvernul are planuri extrem de ambițioase, care nu se pot realiza prin pomeni, prin sifonări de bani publici sau prin tot felul de proiecte care nu au niciun fel de efecte pentru viața oamenilor de zi cu zi. Regiunea Moldovei va  fi principala beneficiară de investiții în domeniul infrastructurii de transport în următorii 10 ani. Vor fi construite 3 autostrăzi: Autostrada Unirii, care va face legătura între Târgu Mureș – Târgu Neamț – Iași – Ungheni; Autostrada de pe coridorul 9 paneuropean: București – Ploiești – Focșani – Pașcani – Suceava – Siret și Autostrada Bacău – Brașov. Sunt 3 investiții majore pe care noi garantăm că le vom realiza într-un termen mult mai scurt. Pregătim și modernizarea infrastructurii feroviare din regiunea Moldovei. Pentru coridorul 9 paneuropean avem deja semnate contractele de fezabilitate pentru modernizarea rutei Focșani – Roman – Iași – 2 linii de cale ferată electrificată, ca să se circule cu 160 km pentru transport persoane și 120 km transport marfă. Infrastructura energetică – Gazoductul care se realizează pe traseul Onești – Gherăești – Lețcani are mai multe roluri: să asigure posibilitatea cu alimentare gaze a localităților de pe traseu și să ducă gazul spre Republica Moldova. Zona de Nord – Est (Moldova) a fost scoasă de pe harta investițiilor serioase din cauza lipsei conectivității. Obiectivul nostru este să aducem dezvoltare în Moldova. Guvernul pe care îl conduc este un partener al oricărui primar, președinte de Consiliu Județean, care își dorește dezvoltarea. Mergeți să le spuneți cetățenilor: dacă vor un primar căruia să nu i se pună bețe în roate, care să găsească un partener în Guvernul României,îl găsește în rândul candidaților PNL. Spor la treabă și pe 27 septembrie să aud că revoluția liberală a reușit și în Neamț. Mugur Cozmanciuc, Leonard Achiriloaei și candidații PNL sunt oameni de încredere, oameni pentru care garantez că vor schimba la față comunitățile pe care la conduc. Pe 27 consfinţim sfârşitul erei PSD, al unui baron care conduce acest judeţ, Ionel Arsene, cel care nu a făcut altceva decât să condamne judeţul la subdezvoltare”, a declarat premierul României.

Președintele PNL Ludovic Orban a fost să stea de vorbă și cu nemțenii din zona de nord a județului. La Oglinzi a fost întâmpinat de candidații PNL Andrei Aciocârlănoae (Târgu Neamț), Dumitru Bălăjel (Răucești), Mărculeț Vasile (Timișești) și mulți alții. În cadrul acestei întâlniri președintele PNL le-a transmis că trebuie să câștige alegerile.

”Eu, dacă aş fi nemţean, aş fi jignit să mă conducă unul ca Arsene, mi-ar fi şi ruşine să recunosc în faţa altora, din alte judeţe ale ţării, că a ajuns în capu’ trebii unul ca Arsene. Sper că, ştiţi vorba aia: Errare humanum est, perseverare diabolicum, a fost o singură greşeală şi că nemţenii vor înţelege că judeţul nu se poate dezvolta decât cu echipa liberală. Pentru că ei nu pot să câştige alegeri decât acolo unde oamenii sunt săraci, neinformaţi, în stare de dependenţă, pot fi minţiţi, pot fi păcăliţi, pot fi cumpăraţi. În orice zonă în care oamenii stau pe propriile picioare, în care oamenii gândesc, au capacitatea de a alege conducători, lideri, manageri publici care au cu adevărat capacitatea de a dezvolta comunităţile locale, judeţele. Vă cer schimbare în toată Moldova, pentru că acum singurul județ care nu e călărit de o mafie roșie este Suceava. În rest avem baroni roșii care nu au adus decât abuzuri, izolare, sărăcie, lipsă de speranță în județele pe care le-au condus. Sunt convins că putem câștiga în județul Neamț și chiar dacă am suferit două dezertări importante, la Roman și la Piatra Neamț, dar putem recâștiga Piatra Neamț, Roman și jumătate dintre localități. Sunt convins că avem capacitatea să câștigăm Consiliul Județean și Mugur Cozmanciuc va fi noul președinte, iar asta depinde de ce veți face fiecare în săptămâna care a mai rămas. Vă cer să aveți o mobilizare exemplară, să aveți încredere să mergeți în fața oamenilor cu fruntea sus, să ne uităm în ochii lor pentru că suntem devotați interesului public, am salvat România de la dezastru, am reușit să trecem țara prin pandemie, secetă, inundații și cu toate astea PNL este singura forță politică de a bate PSD, de a asigura guvernare locală și de a duce România spre o dezvoltare fără precedent. Eu cred că pentru noi un rezultat frumos înseamnă victoria, deci noi trebuie să ne propunem victoria şi în Târgu Neamţ şi în toate comunele arondate şi mai ales Grumăzeşti, de unde e Arsene. Dacă-l batem pe Arsene la el acasă, îmi faceţi cea mai mare bucurie de pe 27 septembrie”, a declarat premierul.

Premierul a vizitat și stadiul lucrărilor la DN 15 Bicaz Poiana Largului, de unde a primit asigurări de la cei care se ocupă că vor fi finalizate la data de 1 noiembrie.

De asemenea, Ludovic Orban a ținut să îi salute și pe nemțenii din zona Hangu, s-a oprit și la Bicaz unde a dat asigurări că toate programele candidaților PNL la primăriile din Neamț vor fi puse în aplicare pentru că au susținerea Guvernului României.

Vizita premierului României s-a încheiat la Piatra Neamț unde a participat la prezentarea programului de guvernare locală pentru perioada 2020 – 2024. Au luat cuvântul senatorul PNL Eugen Țapu Nazare, șeful Cancelariei Guvernului nemțeanul Ionel Dancă, Andrei Carabelea – candidatul PNL la primăria municipiului Piatra Neamț și Mugur Cozmanciuc – candidatul PNL la președinția CJ Neamț.

”Îl cunosc pe Mugur Cozmanciuc, pe Andrei Carabelea, dar și pe toți candidații la primării și o mare parte din echipa de consilieri județeni și locali. Sunt oameni care au realizări, cunoscuți, care au arătat că sunt capabili să administreze, să conducă, să inițieze și să ducă la bun sfârșit proiecte. Sunt oameni cărora puterea nu li se va urca la cap și care vor rezista tentațiilor care vin o dată cu puterea. Sunt o echipă. PNL nu e orice fel de partid, trebuie să fim la înălțimea înaintașilor noștri, nu putem să ne mulțumim cu flecuștețe, cu spoială, cu realizări de 2 lei bucata, noi trebuie să construim țara, să dăm direcția, să mobilizăm resursele acestei națiuni pentru emancipare, dezvoltare, modernizare. În PNL există școală de primari, toți candidații de la prima încercare vor trebui să învețe de la oameni precum Emil Boc sau Ilie Bolojan. Ca să poți să administrezi corect, să guvernezi local trebuie să înveți. Nimeni nu s-a născut învățat. Meseria de primar se învață și cel mai simplu este să o înveți înainte de a deveni primar, ca să nu experimentezi pe pielea cetățenilor. În PNL există o școală de primari. Candidații au văzut cu ochii lor cum primarii PNL au generat dezvoltare pentru comunitățile lor. Mugur Cozmanciuc, AndreiCarabelea, Leonard Achiriloaieiștiu și vin cu lecțiile învățate. Ca premier adaug că nu vor fi lăsați singuri, la București vor avea ușile deschise, toată nevoia de susținere pe care o au comunitățile locale va primi un răspuns favorabil. Vom sprijini toate proiectele serioase. Peste tot unde am ajuns la putere s-au întâmplat lucruri simple: dezvoltarea infrastructurii, creșterea calității serviciilor prin digitalizare. Oricărui investitor care va intra în biroul meu îi voi cere să investească și în Moldova. (…) În toată Moldova, PNL se bate cu prima șansă pentru câștigarea președințiilor de CJ și a primăriilor municipiilor reședință de județ. Suntem oameni care nu promitem marea cu sarea, ci avem promisiuni bine gândite pe care avem capacitatea să le ducem la sfârșit. Le spunem nemțenilor: să nu se ia după minciunile adversarilor, să voteze bunul simț și dedicarea pentru interesul public. Piatra Neamț este un oraș în care mă simt ca acasă. Am un sentiment aparte pentru Piatra Neamț, iar Andrei Carabelea, după ce va ajunge primar, va avea un sprijin suplimentar din partea mea dacă va veni cu proiecte de dezvoltare. De aceea vă spun: nemțenii să voteze cu toată încrederea candidații PNL”, a declarat premierul României.

 

Mugur Cozmanciuc: Ionele dragă, nici nu știi ce urmează să devii!

 

Și candidatul PNL la președinția CJ Neamț Mugur Cozmanciuc a avut de transmis un mesaj puternic pentru nemțeni: 27 septembrie va fi ziua în care Neamțul își va alege drumul eliberării.

”Am avut o zi încărcată cu domnul prim-ministru în județul Neamț. Am pornit de la Roman, apoi am mers la Gherăești, unde se face stația de comprimare a gazului, unde am arătat că se poate. În anul 2024 fiecare comunitate din Neamț va avea gaz, fiecare gospodărie trebuie să fie conectată la gaz. Rolul nostru e ca în 2024 fiecare localitate să aibă gaz, apă și canalizare. Premierul va avea în vedere ca toată țara să fie dezvoltată unitar. Am mers și pe DN 15, unde domnul prim ministru Orban, Guvernul PNL a dat asigurări că va finaliza acel drum. (…) 27 septembrie nu este vorba despre alegerea unor oameni pe funcții, ci este vorba ca acest județ să își aleagă drumul eliberării. Pe 27 septembrie Neamțul se va elibera de tot ce înseamnă meteahnă comunistă, despotică, totalitară. Neamțul nu este al lui Ionel Arsene, este al oamenilor cinstiți, care își vor trăi aici viața liniștită. Și mai am un mesaj de transmis: Ionele dragă, nici nu știi ce urmează să devii! Domnule premier, vă mulțumesc că ați venit aici să susțineți echipa PNL Neamț”, a declarat Mugur Cozmanciuc.

Citește știrea

Actualitate

Ancheta epidemiologică de la spital a fost finalizată

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ focarul de Covid a fost descoperit întîmplător, după testarea, la cerere, a unei asistente asimptomatice

Serviciul comunicare al Spitalului de Urgenţă Roman, după îndelungi aşteptări ale presei, a reuşit să emită un comunicat în care se fac publice rezultatele anchetei epidemiologice şi măsurile de combatere a răspîndirii Covid-19.

„În urma anchetei epidemiologice din Secţia de chirurgie generală s-a concluzionat faptul că, pe 4 septembrie o asistentă de la această secţie s-a testat, la cerere, pentru că dorea să plece în concediu de odihnă. Rezultatul a ieşit pozitiv, salariata fiind asimptomatică. Cum e legal, procedural, au fost testaţi toţi salariaţii secţiei, pacienţii contacţi din secţie şi salariaţii ATI. Testul medicilor a ieşit negativ, iar şase asistenţi, patru cadre auxiliare şi patru pacienţi – pozitivi.

Personalul din secţia ATI este negativ. Toate persoanele depistate pozitiv au avut simptome uşoare de infecţie şi au fost internate în Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ. S-a dispus izolarea maximă a secţiei, prin interzicerea de a interna pacienţi noi, internarea noilor pacienţi, care necesită asistenţă chirurgicală de urgenţă, efectuându-se pe Secţia de Recuperare medicală fizică şi balneologie, care şi-a suspendat activitatea pentru internările cronice începînd cu data de 8 septembrie.

Ca măsură antiepidemică de prevenire a răspîndirii infecţiei, pacienţii aflaţi în Secţia de Chirurgie la momentul declanşării focarului de infecţie au fost izolaţi la etajul II“, a precizat Andreea Trifan, purtător de cuvînt al SMU Roman. Aceasta a subliniat şi alte măsuri organizatorice luate pentru prevenirea răspîndirii virusului, printre care a menţionat că circulaţia personalului medical se face pe scările laterale ale unităţii, precum şi hotărîrea de mutare a vestiarului personalului într-un salon la subsol.

Aprovizionarea cu medicamente de la farmacia cu circuit închis a Spitalului a fost făcută de către personalul Secţiei de Recuperare Medicală. „Precauţiile standard sînt mereu respectate. Ne referim la cele legate de triajul epidemiologic, igiena mîinilor şi a căilor respiratorii, purtarea corectă a echipamentului corespunzător, respectarea procedurilor privind curăţenia şi dezinfecţia tuturor spaţiilor, a echipamentelor şi a aparaturii“, a mai declarat, Andreea Laura Trifan. În Secţia de chirurgie generală lucrează 51 de angajaţi, din care 9 medici, 21 asistenţi medicali şi 15 infirmiere şi îngrijitoare.

Citește știrea

Actualitate

Poartă cască de protecţie! Arată că îţi pasă

Știre publicată în urmă cu

în data de

ARATĂ CĂ ÎŢI PASĂ. Arată că nu te doare la bască: POARTĂ CASCĂ!

Respectă regulile: casca se pune pe cap, cu acel mic cozoroc deasupra frunţii. Poziţionează casca astfel încât să nu-ţi acopere nasul şi gura. Să dai bine în poză. Împrăştie fotografiile peste tot. Arată că îţi pasă.

Pune-ţi şi vestă reflectorizantă, dă bine la cască. Poţi să-ţi pui şi mască, dar nu uita de cască. Poartă cască! Poart-o şi la bal şi la spitalul modular.

După ce ai folosit casca, nu uita să te speli bine pe mâini şi pe dosare. Şi pune-ţi masca. Merge şi asta cu vesta reflectorizantă de şantierist la drumuri şi poduri. Căştile folosite la şedinţele foto se dezinfectează, apoi se trimit înapoi, cu mulţumiri, doamnelor Elena Udrea şi Gabriela Firea, la Bucureşti.

Pentru a nu le irosi efortul de până acum. ARATĂ CĂ ÎŢI PASĂ. Chiar dacă ai rămas singur cuc, cu un cuc.

Citește știrea

Trending