Contactează-ne

Actualitate

Accidentul cu 9 morţi: Salvatorii nemţeni, lăudaţi pentru intervenţie

Știe publicată cu

în data de

■ laudele au fost formulate de secretarul de stat Mihai Dan Chirica

Modul în care s-a intervenit de către pompieri, angajaţii de la Ambulanţă şi poliţişti în cazul tragediei soldate cu 9 morţi după ce o maşină a ajuns în canalul de aducţiune de la Vaduri, a fost apreciat de conducerea Ministerului Afacerilor Interne. Prezent la Piatra Neamţ pentru învestirea în funcţie a noului subprefect, la sfîrşitul săptămînii trecute, secretarul de stat din MAI Mihai Dan Chirica le-a adresat mulţumiri şi cuvinte de apreciere reprezentanţilor salvatorilor nemţeni aflaţi la ceremonie. „Vreau să vă mulţumesc şi să vă felicit pentru modul în care aţi intervenit în cazul tragediei ce a avut loc recent în judeţul dumneavoastră“, a spus Mihai Dan Chirica. Remintim că din cercetările efectuate de Poliţia Neamţ a reieşit că cele 10 victime ale accidentului de circulaţie petrecut pe data de 05.04.2018, în jurul orei 00:45, DN 15 Bicaz – Piatra Neamţ, km 304 plus150, pe raza localităţii Vaduri, comuna Alexandru cel Bun, se întorceau de la muncă din judeţul Arad unde lucrau la plantat puieţi de brad şi molid pentru un angajator din Cugir, judeţul Alba. În eveniment a fost implicată o autoutilitară tip furgon marca Volkswagen LT, condusă de către proprietarul autoutilitarei, decedat. Urmare a acestui eveniment au decedat 9 persoane. Nici una dintre victime nu avea contract individual de muncă, iar angajatorul nu deţinea registru de evidenţă a zilierilor. „Evenimentul în care au fost implicate victimele a fost unul rutier. În timp ce se deplasau cu autoutilitara tip furgon marca Volkswagen LT, condusă de către proprietarul autoutilitarei, pe direcţia Bicaz – Piatra Neamţ, şoferul a pierdut controlul autovehiculului, maşina a derapat şi a căzut în canalul de fugă al hidrocentralei Pîngăraţi. Urmează ca Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba, pe raza teritorială a căruia angajatorul pentru care prestau activitate victimele îşi are sediul, să aplice măsurile legale care se impun”, precizau reprezentanţii ITM Neamţ. Acestea ar putea fi singurele urmări ale teribilului accident. Asta deoarece în cauză a fost deschis un dosar penal de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, avînd în vedere faptul că a fost un unic supravieţuitor. Cum însă proprietarul autoutilitarei, care era şi şofer, a decedat, cel mai probabil la finele cercetărilor dosarul va fi închis. Rămîne însă de văzut care au fost cauzele evenimentului, avînd în vedere faptul că maşina a parcurs aproape 600 de kilometri fără nici un fel de probleme, iar accidentul a avut loc la vreo cîteva zeci de kilometri înainte de finele călătoriei. Va avea loc o expertiză tehnică, însă concluziile preliminare arată defecţiuni la roata stînga spate, care a sărit, iar cei din microbuzul din spate spun că au văzut scîntei. Se pare că roata avea la acel moment numai unul din cele cinci prezoane. Specialiştii trebuie să stabilească dacă au fost toate la începutul cursei şi ce s-a întîmplat cu restul pe traseu.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Roman: Bani din bugetul urbei pentru ideile cetăţenilor

Știe publicată cu

în data de

Autor

■ 100.000 de lei este bugetul alocat de Primăria Roman proiectelor pe care vor să le pună în practică locuitorii municipiului ■ au fost depuse şase proiecte, iar verdictul final se dă pe 18 iunie ■

Miercuri, 15 mai 2019, a fost ultima zi în care la Primăria Roman au putut fi depuse proiecte de către cetăţenii interesaţi să se implice în viaţa comunităţii prin bugetarea participativă. În cadrul acestei iniţiative au fost depuse şase proiecte, care urmează a fi evaluate de către o comisie, în perioada 16 mai – 31 mai. Valoarea bugetului propus pentru anul bugetar 2019, în cadrul procesului de bugetare participativă pentru proiectele selecţionate este de 100.000 de lei. Propunerile de proiecte trebuiau să se încadreze într-unul din următoarele domenii, pentru obiective care sînt în administrarea Municipiului Roman: infrastructură stradală: alei, trotuare, scuaruri, zone pietonale; amenajare de spaţii verzi şi locuri de joacă, amenajare spaţii publice :mobilier urban, iluminat public etc; infrastructură socială, culturală, de sănătate şi Smart City. „Am avut emoţii cu privire la şansa de a reuşi să convingem romaşcanii să se implice cu adevărat şi a veni cu propuneri şi soluţii pentru dezvoltarea oraşului, dar mă bucur să văd că sînt cîteva persoane, nu multe, dar care au completat un formular care îi poate aduce mai aproape de realizarea propriului proiect pentru oraş. Propunerile sînt din cele mai variate: realizarea de platforme ecologice subterane de colectare selectivă a deşeurilor, amenajarea unui loc de joacă, amplasarea de bănci inteligente, realizarea unui observator în aer liber, realizarea porţilor de intrare în oraţ şi amenajarea unui spaţiu public dintre blocuri. Sînt idei cel puţin interesante şi care, în mod sigur, vor aduce un plus comunităţii noastre. Le mulţumesc tuturor celor care sprijină autorităţile, le critică constructiv, dar în special celor care au ales să se alăture viziunii echipei din administraţia romaşcană. Este un prim pas important făcut pentru oraşul nostru şi sper ca un număr cît mai mare de romaşcani să voteze cele mai bune proiecte propuse şi eu îi asigur că le vom implementa“, a declarat primarul Lucian Micu. Pînă pe 31 mai, comisia de evaluare de la nivelul Primăriei municipiului Roman va analiza fiecare proiect, după care toate cele care îndeplinesc criteriile din regulamentul de bugetare participativă vor fi afişate pe site-ul oficial al instituţiei – în secţiunea „Pentru Roman – bugetare participativă“. Romaşcanii sînt cei care vor decide care sunt proiectele ce se vor realiza din cele propuse, astfel că pe pagina special creată, în perioada 3 – 14 iunie 2019, se va putea vota unul dintre cele şase proiecte pe care fiecare îl consideră cel mai potrivit. Pe data de 18 iunie, Primăria municipiului Roman va face public rezultatul votului, după care va trece la implementarea proiectelor.

Citește știrea

Actualitate

Cu viaţa mea apăr viaţa, premii pentru cîştigători

Știe publicată cu

în data de

Autor

În cadrul celei de-a X-a ediţii a Zilelor municipiului Roman, a avut loc şi festivitatea de premiere a cîştigătorilor concursului Cu viaţa mea apăr viaţa, desfăşurat pe 9 aprilie 2019 (etapa pe localitate – liceu şi gimnaziu). Locul I a fost obţinut de echipajul Liceului Franciscan Francisc de Assisi, urmat de echipa Colegiului Tehnic Petru Poni, care a participat în concurs cu două echipaje. Locul III a fost obţinut de a doua echipă a Colegiului Petru Poni, iar menţiune a obţinut echipa Liceului Vasile Sav. Premiile au fost înmînate de primarul Lucian Micu, fiecare echipă primind suma de 200 de lei pentru cunoştinţele asupra factorilor de risc şi implicarea voluntară în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în situaţii de urgenţă sau dezastru.

Citește știrea

Actualitate

Ploile au „sabotat“ Zilele Municipiului

Știe publicată cu

în data de

Autor

■ turul ciclist de sîmbătă a fost anulat, iar spectacolul Ansamblului Aretti a fost amînat

Un anunţ postat pe pagina de facebook a Primăriei Roman, sîmbătă, 18 mai, a anunţat amatorii sportului pe două roţi faptul că, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, pentru a evita posibile accidente, turul ciclist, programat a se desfăşura în municipiu cu plecare din Piaţa Roman-Vodă, a fost anulat. „Condiţiile meteo nefavorabile şi avertizările meteorologilor nu mai permit desfăşurarea turului ciclist, programat, cu prilejul celei de a X-a ediţii a Zilelor Municipiului Roman. Pe viitor, administraţia publică locală va organiza alte evenimente care să încurajeze practicarea sportului pentru o viaţă activă şi sănătoasă“, se scria în postarea pe pagina de socializare. Tot ploaia a amînat şi spectacolul aniversar legat de marcarea a 25 de ani de activitate a Ansamblului de dansuri Aretti al Comunităţii Elene din Roman, care ar fi trebuit să aibă loc sîmbătă, 18 mai, de la ora 16, pe scena din Piaţa Roman- Vodă. Conform informaţiilor date de Mihai Bîrjoveanu, şeful Biroului Evenimente din cadrul Primăriei Roman, spectacolul va fi reprogramat pentru marţi, 21 mai, în ziua sărbătorii de Constantin şi Elena, care este şi ultima zi a manifestărilor dedicate Zilelor Municipiului. Spectacolul se va desfăşura în Sala de festivităţi Nicolae Manolescu Strunga din incinta Primăriei Roman.

Citește știrea

Trending