Contactează-ne

Actualitate

Accident mortal lîngă Ambulanţă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ şoferul de 30 de ani nu a mai putut fi salvat ■ în alt caz, un şofer a băgat în spital un motocilist ■ a fugit de la locul faptei, a ascuns maşina şi i-a luat numerele ■ asta deoarece era aproape mort de beat ■

Un accident de circulaţie violent în urma căruia un tînăr de 30 de ani şi-a pierdut viaţa a avut loc în Piatra Neamţ, sîmbătă, 14 aprilie, în jurul orei 3. 40. Oamenii legii au fost sesizaţi despre faptul că un autoturism condus de o persoană, posibil sub influenţa băuturilor alcoolice, s-a izbit de un zid ce împrejmuieşte un teren de pe strada Dimitrie Leonida, foarte aproape de staţia de Salvare. Şoferul, un tînăr de 30 de ani, din Alexandru cel Bun, a fost preluat de lucrătorii de la ambulanţă şi dus de urgenţă la spital unde a intrat direct în operaţie. Însă, din cauza leziunilor severe suferite din impact nu a rezistat şi s-a stins în jurul orei 6. Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal de ucidere din culpă. Un alt accident soldat cu rănirea unei persoane a avut loc pe 13 aprilie, în Tîrgu Neamţ. Un şofer de 44 de ani, din Agapia, care conducea un autoturism în regim de taxi, nu a respectat semnificaţia indicatorului oprire, a intrat într-o intersecţie şi s-a oprit într-un autoturism condus de o tînără de 23 de ani, din Răuceşti. În urma impactului, o pasageră de 69 de ani, din taxi, a avut nevoie de îngrijiri medicale. Şi aici a fost deschis un dosar penal de vătămare corporală din culpă. Încă un eveniment soldat şi cu o reţinere a avut loc pe 14 aprilie, în jurul orei 20, în Girov. Un autoturism care circula pe direcţia Căciuleşti – Dobreni nu a păstrat distanţa faţă de o motocicletă, a acroşat-o, apoi a părăsit locul faptei. Din impact motociclistul, un tînăr de 28 de ani şi ocupanta locului din spate, o fată de 19 ani, ambii din Piata Neamţ au ajuns la spital. Şoferul fugar a fost depistat abia în jurul orei 20, fiind vorba de un bărbat de 40 de ani, din Dobreni. La testare a rezultat că era în pragul comei alcoolice, avînd la etilotest o concentraţie de 1, 37 mg/ l alcool pur în aerul expirat. De menţionat este faptul că după accident cel vinovat a ascuns maşina pe platforma unei fabrici dezafectate, luînd la plecare şi numerele de înmatriculare. Toate acestea nu i-au fost de nici un folos, a fost reţinut pentru 24 de ore urmînd a fi prezentat în faţa procurorilor cu propunere de arestare preventivă. Tot în week-end un pietrean de 70 de ani a fost prins în trafic cu o concentraţie de 0, 90 mg/ l alcool pur în aerul expirat, iar în alt caz un şofer de 59 de ani, din Bicazu Ardelean avea la etilotest o valoare de 0, 40 mg/ l alcool pur în aerul expirat. Ambii au pierdut permisul de conducere şi sînt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Piatra Neamţ: DOSAR PENAL – Salvatori de la ISU, în pericol din cauza unei inconştiente

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ o femeie care a omis să dea informaţii despre un posibil contact cu o persoană infectată este cercetată penal ■ echipajul de la ISU a intrat în izolare ■

O femeie care a omis să dea cadrelor medicale informaţii cu privire la posibilitatea să fi intrat în contact cu o persoană infectată cu Covid 19 este cercetată penal. În inconştienţa ei, a pus în pericol un echipaj de la ISU, salvatorii fiind în acest moment în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

 

“La data de 31.03.2020 la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ a fost înregistrat un dosar penal pentru săvîrşirea infracţiunii de omisiunea declarării unor informaţii. Obiectul sesizării se referă la faptul că, în data de 25 martie, un echipaj de prim-ajutor din cadrul IJSU «Petrodava», format din trei subofiţeri, în urma unui apel la 112, s-a prezentat la o adresă din municipiul Piatra Neamţ, ocazie cu care pacienta , transportată ulterior la Spitalul Judeţean de urgenţă Piatra Neamţ, a omis să divulge cadrelor medicale informaţii esenţiale cu privire la posibilitatea de a fi intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID-19”, se arată într-un comunicat al Parchetului Piatra Neamţ.

Ceea ce nu înţeleg astfel de inconştienţi este că, dacă îi trimit pe salvatori în izolare la domiciliu sau în carantină, nu va mai avea cine să intervină în caz de incendii sau accidente. La fel cum nu înţeleg cei din sistemul de sănătate care dezertează în aceste momente, că, dacă vor ajunge să necesite chiar ei îngrijiri medicale, nu va avea cine să le ofere aceste servicii.

 

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Naţional: Coronavirus – încă trei decese. Nunmărul total a ajuns la 72

Știre publicată în urmă cu

în data de

Trei noi decese ale unor persoane infectate cu coronavirus au fost confirmate oficial pe 31 martie. Numărul total al deceselor la nivel naţional a ajuns la 72.

Deces 70

Femeie, 60 ani, judeţul Ialomița. Persoană cu Insuficiență renală cronică, dializată, cu HTA si hepatită cronică cu virus B, debut în 23.03.2020 (febră, frison, cefalee), internată în 25.03.2020 în Secția Nefrologie ATI Spital Municipal Slobozia.

S-au recoltat probe pentru COVID 19 în data de 26.03.2020, rezultat pozitiv în data de 28.03.2020. Decedat în 31.03.2020.

Nu a avut istoric de călătorie și nici contact recunoscut cu caz confirmat.

Deces 71

Femeie, 53 ani, judeţul Hunedoara. Pacienta internata în data de 17.03.2020 pe Sectia de Oncologie cu diagnosticul de Neoplasm ovarian stadiu terminal, Pleurezie metastatică, carcinomatoză peritoneală. Contact cu cazuri confirmate cu COVID-19,  motiv pentru care s-au recoltat probe, a fost confirmată în 30.03.2020. Decedată în 29.03.2020.

Deces 72

Barbat, 65 ani, judeţul Hunedoara. Internat în 25.03.2020 în Spitalul de Boli Infecțioase Deva și transferat în ATI în data de 26.03.2020. Confirmat în aceeași dată , decedat în 31.03.2020. Comorbiditati: HTA.

Fără călătorie, fără contact cunoscut cu caz confirmat.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Suspendarea activităţii în bazar, mall, pieţe, creşe, locuri de joacă, prelungită

Știre publicată în urmă cu

în data de

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Piatra Neamţ a emis o hotărîre, pe 31 martie, prin care prelungeşte suspendarea activităţii din Bazar, tîrguri, oboare, pînă la încetarea stării de urgenţă. De asemenea, este supendată şi activitatea din creşe, Centrul de Sprijin şi Asistenţă de Specialitate pentru Copii, Centrul de zi pentru preşcolari “Castani”.

În plus, primăria va monta dispozitive cu soluţii dezinfectante la intrările în blocurile de locuinţe, iar Salubritas va dezinfecta periodic lifturile, casa scărilor şi spaţiile comune din blocuri. În plus, vor fi dezinfectate străzile şi trotuarele din municipiul reşedinţă de judeţ. La Mall Forum Center se suspendă activităţile de comercializare, cu excepţia vînzării produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice.

De asemenea, la Sala Polivalentă se supendă orice activitate, la fel la Baia Comunală, Stadionul Municipal şi Ştrand. În pieţe, în continuare vor fi vîndute doar produse alimentare, veterinare şi farmaceutice. În plus se menţine interdicţia utilizării locurilor de joacă de pe domeniul public şi suspendarea activităţilor din parcurile publice şi Parcul Zoo. După cum am menţionat, aceste măsuri sînt dispuse pînă la ieşirea din starea de urgenţă.

Citește știrea

Trending