Contactează-ne

Actualitate

A sunat clopoţelul la Şcoala Domnească

Știe publicată cu

în data de

■ Şcoala Gimnazială Domnească este numele pe care-l va purta de acum înainte fosta Şcoală 2 Tîrgu Neamţ ■ „,Noua denumire ne obligă la un act educaţional de o calitate cît mai înaltă, deoarece este aceeaşi denumire pe care a purtat-o această această veche instituţie de învăţămînt în urmă cu mai bine de un secol şi jumătate, în timpul distinşilor noştri predecesori, scriitorul Ion Creangă, filosoful Vasile Conta, patriarhul Nicodim Munteanu, filologul Alexandru Lambrior“, a arătat directorul Eugen Pintrijel ■

Şcolile din Tîrgu Neamţ au fost, ieri, în sărbătoare, în toate instituţiile fiind organizate festivităţi cu prilejul deschiderii noului an de învăţămînt. Oficialităţile locale şi judeţene au mers la fiecare unitate, adresînd urări elevilor, cadrelor didactice şi părinţilor, la manifestări fiind prezenţi şi reprezentanţii Poliţiei. Cam după acelaşi program, clopoţelul a sunat şi la fosta Şcoală 2. După obicei, preoţii au înălţat rugăciuni de binecuvîntare şi stropindu-i cu agheasmă pe cei prezenţi. În discursul său, directorul Eugen Pintrijel a anunţat că noua denumire a instituţiei este Şcoala Gimnazială Domnească, fiind continuatoarea celei înfiinţată de domnitorul Grigore Ghica Vodă, în care au învăţat mari personalităţi: „Aceasta este noua denumire a şcolii noastre, începînd cu acest an şcolar şi ne obligă la un act educaţional de o calitate cît mai înaltă, deoarece este aceeaşi denumire pe care a purtat-o această această veche instituţie de învăţămînt în urmă cu mai bine de un secol şi jumătate, în timpul distinşilor noştri predecesori, scriitorul Ion Creangă, filosoful Vasile Conta, patriarhul Nicodim Munteanu, filologul Alexandru Lambrior şi alţii“. Directorul a vorbit şi despre dorinţa unei bune colaborări între părinţi şi cadrele didactice în interesul elevilor, atît în ce priveşte învăţătura, cît şi educaţia rutieră, pentru ca drumul copiilor de acasă pînă la şcoală şi înapoi să fie parcurs în siguranţă. S-a adresat apoi „bobocilor“ şi elevilor din clasa a VII-a: „Un mesaj pentru elevii din clasa pregătitoare, care ne trec pragul şcolii pentru prima oară: Bine aţi venit în familia Şcolii Domneşti, dragi copii! Mult succes în acest an şcolar şi în cei care vor urma! Celor de-a VIII-a, vă doresc un an şcolar cît mai bun, la finele căruia să vă vedeţi visele împlinite: de a accede la liceele pe care vi le doriţi. 2018- 2019 va fi cel mai greu an şcolar pentru voi, aşadar urarea mea pentru voi este «Spor la învăţat!»“. Gînduri bune a transmis participanţilor şi Ana Acsintoae, reprezentanta consiliului local în CA al şcolii. Ea şi-a exprimat încrederea că munca elevilor şi a cadrelor didactice va face ca această instituţie să se menţină în continuare în topul şcolilor nemţene, rămînînd un model de învăţămînt de calitate. La rîndul său, directorul adjunct Daniela Filip a vorbit, printre altele, despre eforturile făcute în perioada vacanţei pentru primenirea spaţiilor, astfel încît elevii să se bucure de cele mai bune condiţii de studiu.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

UPDATE Neamţ: Bărbat decedat după ce a căzut într-o rîpă

Știe publicată cu

în data de

Pompierii nemţeni intervin în aceste momente, vineri, 24 mai, pentru a salva un bărbat care a căzut într-o rîpă de la marginea unui drum forestier din comuna Grinţieş. Conform primelor informaţii oferite de salvatorii nemţeni, bărbatul este în stare de inconştienţă. “Misiune degajare persoană (bărbat) inconştientă căzută într-o rîpă la marginea unui drum forestier din comuna Grinţieş, zona Grasu Mare. La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de intervenție din cadrul Gărzii II Poiana Teiului şi un echipaj medical din cadrul SAJ. A fost anunţat și Serviciul Public Salvamont Neamț”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Vom reveni.

UPDATE 12.42 Este vorba de un bărbat de aproximativ 71 de ani. Echipajul medical al Serviciului de Ambulanță Județean Neamț efectuează manevre de resuscitare –sursa ISU Neamţ

Update 13.30 – “Din nefericire, efortul comun depus de forțele participante la această misiune a fost în zadar, fiind declarat decesul bărbatului de către personalul medical din cadrul SAJ Neamț” – sursa ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Scandalagiu încătuşat

Știe publicată cu

în data de

Un pietrean cu chef de scandal a reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind bănuit de comiterea infracţiunilor de violare de domiciliu, lovire sau alte violenţe şi distrugere. Totul s-a întîmplat pe 22 mai, cînd oamenii legii din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ au fost sesizaţi despre faptul că pe o stradă din reşedinţa de judeţ a izbucnit un conflict între mai multe persoane. Din cercetări a reieşit că pe fondul unor neînţelegeri, un bărbat de 42 de ani a pătruns în locuinţa unei femei de 45 de ani, unde ar fi lovit cu pumnii şi picioarele un tînăr de 19 ani. De asemenea, acesta ar fi distrus obiecte de mobilier şi bunuri electrocasnice din locuinţă, prejudiciul fiind de 3.000 de lei. În baza probatoriului administrat, acesta a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul de la IPJ Neamţ. Scandalagiul urmează a fi prezentat în faţa unui procuror de la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Citește știrea

Actualitate

România a ratat obiectivul la europenele de canotaj

Știe publicată cu

în data de

■ la competiţia rezervată juniorilor de la Essen, România s-a întors fără medalie, ceea ce reprezintă un eşec ■ în proba de 4 rame pentru tricolore a evoluat Laura Pal, sportiva nr. 1 a judeţului Neamţ în 2018 ■

România a fost reprezentată în perioada 17-19 mai în Germania, la Essen, de lotul tricolor deplasat pentru participarea la Campionatul European de Canotaj pentru juniori. Echipa naţională, din care a făcut parte şi sportiva nemţeană Laura Pal, avea ca obiectiv cîştigarea a două sau trei medalii la aceasta întrecere, fapt nerealizat. De aceea, Federaţia Română de Canotaj urmează să analizeze într-o şedinţă prestaţia echipajelor româneşti şi de ce s-a ajuns la asemenea rezultat. „România s-a întors de la această ediţie a europenelor fără medalie cîştigată, ceea ce reprezintă un eşec. Este per total un rezultat foarte, foarte slab. Va fi o şedinţă la federaţie şi vom vedea cauzele acestei nereuşite şi modul cum putem repara situaţia. Laura Pal ramîne în pregătire cu lotul şi va munci pentru a ajunge la mondialele din acest an rezervate juniorilor, din luna august, din Japonia“, a declarat Valentin Gavril, director CS Ceahlăul Piatra Neamţ, grupare sportivă pe care Laura o reprezintă în competiţiile intercluburi alături de LPS Piatra Neamţ. Sportiva numărul 1 a judeţului Neamţ în 2018 şi colegele sale din barca de 4 rame, Gabriela Paraschiv, Liliana Balauca şi Alexandra Ungureanu, nu au reuşit în competiţia continentală decît o clasare pe locul 5 în finala probei. Timpul lor a fost de 6 minute, 54 de secunde, şi 64 sutimi, în timp ce învingătoarea, Germania, a încheiat proba de 2000 de metri cu timpul de 6 minute, 45 secunde şi 45 sutimi. Italiencele au cîştigat argintul cu un timp mai slab ca al campioanelor europene cu aproape două secunde, în timp ce danezele au luat bronz cu 6 minute, 48 secunde şi 21 sutimi. Cu un timp mai bun ca al României cu ceva mai bine de doua secunde Turcia a terminat pe 4. În finală a mai concurat şi echipajul Poloniei. „Încep prin a spune că sînt mîndră de mine şi de echipa mea! Nu sînt dezamăgită de acest concurs, ba mai mult sînt încurajată să devin mai bună şi să- mi doresc mai mult. Aşa că las în urmă ce a fost şi privesc înainte“, a declarat Laura Pal după finala de la Essen. Nici rezultatele băieţilor nu au fost mai bune, barca tricoloră de 4 rame ocupînd locul 11, iar cea de opt plus unu, locul 8.

Citește știrea

Trending