Contactează-ne

Cultural

A început votul! Nemţeanul Stephen Ionuţ Moisă are nevoie de noi pentru a cîştiga

Știre publicată în urmă cu

în data de

Câștigătorul va fi desemnat în funcţie de numărul de vizualizări , like-uri și comentarii ale clipurilor de pe canalul de YouTube Cat Music România

Talentatul pietrean Stephen Ionuţ Moisă este în finala spectacolului on-line Magic in 5 şi poate fi marele cîştigător dacă îi acordaţi votul dumneavoastră. Pentru aceasta trebuie să intraţi pe pagina de facebook Magicin5 şi să urmaţi instrucţiunile găsite acolo.  Ionuţ a muncit enorm pentru a ajunge în finală, dar votul dumneavoastră îl poate ajunta să fie marele cîştigător. Haideţi să îl ajutăm. 

“Câștigătorul Magicin5 va fi desemnat în funcţie de numărul de vizualizări , like-uri și comentarii ale clipurilor de pe canalul de YouTube Cat Music România ! Intrați repede ! ❤️🙏🏻❤️Share !”, ne transmite Ionuţ pe pagina sa de facebook.

Ionuţ are 15 ani şi a trecut de prima fază a concursului, evidenţiindu-se dintre 300 de concurenţi. El este printre cei trei finalişti, în trupa lui Vanotek. Stephen este elev la Liceul de Arte Victor Brauner (clasa de canto) din Piatra Neamţ şi a început să cînte de la vîrsta de 4 ani, cînd, după ce i-au observat pasiunea, părinţii l-au înscris la clubul “Viva Alegria”, unde a luat primele lecţii de canto.

A participat la concursuri şi a obţinut premii importante la Festivaluri celebre, cum ar fi Mamaia Copiilor 2011 sau Mărul De Aur 2016. O altă pasiune a sa a fost teatrul şi a interpretat roluri în piese ca Micul Prinţ, Hansel şi Gretel sau Scufiţa Roşie. În 2018 a ajuns şi la “Vocea României Junior” pînă la faza de blinduri, sub îndrumarea profesoarei Roxana Elena Apreutesei.

Stephen este pasionat şi de dansuri, exersîndu-şi talentul la clubul de dans sportiv “Lia Art” din Piatra Neamţ, cîştigînd premii la mai multe concursuri. Finala show-ului MAGIC IN 5 se desfăşoară în perioada 10-16 februarie, în Cabana Repedea din staţiunea turistică Borşa, din judeţul Maramureş.

Cabana a fost transformată într-o casă de producţie, unde sînt instalate trei studiouri, în care cei trei lideri de echipă – Adda, Alex Velea şi Vanotek – vor crea o piesă de la zero pentru concurenţii finalişti.

Departajarea concurenţilor se face prin voturile unui juriu, dar şi prin voturile online ale spectatorilor show-ului. Pentru a avea un nemţean învingător pe pagina de facebook Magicin5, sînteţi aşteptaţi să votaţi pentru Ionuţ Moisă.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

CoolT Neamţ, o revistă de cultură editată de Carmen Saeculare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ editorialist este preotul Constantin Necula ■ “dorim, pe lângă publicul fidel al centrului, să aducem cât mai mulţi tineri alături de noi”, a declarat Carmen Nastasă ■ “Motto-ul rămâne «Fiţi cool-turi de iubire»”, a spus preotul Necula ■

Primul număr al revistei de cultură CoolT Neamţ a fost lansat marţi, 30 iunie, printr-o conferinţă de presă susţinută de managerul Centrului de Cultură şi Arte Carmen Saeculare, Carmen Nastase, şi care l-a avut ca invitat special, prin transmisie online, pe preotul Constantin Necula, profesor universitar al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Sibiu.

Revista se adresează tuturor celor care iubesc cultura nemţeană şi doresc să o facă mai cunoscută pe plan naţional şi chiar internaţional, iar din sumarul primului număr am reţinut cîteva rubrici: “Cafeneaua culturală” ce conţine un interviu cu preotul Necula, “Figuri marcante” – prima fiind soprana Elena Botez, “Neamţul fotogenic” – fiind prezentat satul nemţean în imagini, dar şi “Leacuri pentru sănătate” – dedicat remediilor naturiste.

Pentru că tot nu am avut manifestări artistice în această pandemie, ne-am pus capul la contribuţie şi am făcut o revistă culturală, dar mult mai modernă decât cele de pe piaţă. Revista se numeşte «CoolT Neamţ» pentru că este cool să fii cult. Dorim, pe lângă publicul fidel al centrului, să aducem cât mai mulţi tineri alături de noi. Este o revistă pentru toate generaţiile. Am făcut rubrici pentru toate vârstele şi sper ca această revistă să aibă cât mai multe numere”, a transmis managerul Centrului de Cultură şi Arte Carmen Saeculare, Carmen Nastasă, care a mai precizat că finanţarea prentru acest proiect este asigurată de Consiliul Judeţean Neamţ.

Colectivul de redacţie este alcătuit din: Carmen Nastasă, manager, Constantin Valer-Necula, editorialist, Radu-Cristian Macavei, şef serviciu Şcoala Populară de Artă Piatra Neamţ, Oana-Talida Cozma, consultant artistic, Valentin Andrei, consultant artistic şi Octavian Popa, operator imagine.

Vă mulţumesc pentru onoarea de a face parte dintr-un colectiv «cool» a unei reviste despre cultură. Sper ca ceea ce am reuşit în acest prim număr să reuşim şi în următoarele. Motto-ul rămâne «Fiţi cool-turi de iubire», pentru că, din nefericire, ne scufundăm foarte uşor în uri şi î■ ambiţii partinice, de cele mai multe ori. De data aceasta, încercăm să rânduim un pic de odihnă culturală, e un proiect care îi implică foarte mult pe tineri. E un mesaj, un manifest prin care îi rugăm pe tineri să nu uite rădăcinile şi sper să fie o întâlnire a noastră, a celor din redacţie şi restul celor care vor să fie într-un colţ de cool-tură.

Poate cel mai mult m-a apropiat de tot ceea ce înseamnă Neamţ munca de la Humuleşti, de la Boiştea, de la Târgu Neamţ şi în redescoperirea, în ultima perioadă, a lui Aurel Dumitraşcu. Sper să ne descurcăm şi să nu facem de ruşine o cultură care are nevoie să fie pusă în valoare. Sper ca proiectul să placă, este un proiect care îi vizează, în primul rând, pe tineri”, a declarat preotul Constantin Necula. Revista va fi difuzată gratuit, iar, în ceea ce priveşte eventualii colaboratori, membrii colectivului de redacţie au spus că porţile sunt larg deschise pentru oricine îşi doreşte să promoveze cultura nemţeană.

Citește știrea

Actualitate

Centenarul Aviaţiei

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ a fost lansată şi monografia „Istoricul Bazei 95 Aeriană Erou căpitan aviator Alexandru Şerbănescu (1920 - 2020)“, aparţinînd lui Sorin Grumuş, istoric militar ■ cartea va fi prezentată şi la Muzeul de Istorie din Roman ■

Baza 95 Aeriană Erou căpitan aviator Alexandru Şerbănescu din Bacău a marcat, marţi, 16 iunie, Centenarul Aviaţiunii din Moldova, dedicat împlinirii a 100 de ani de la înfiinţarea primei baze din regiunea Moldovei – Centrul de Instrucţie al Aviaţiunii.

Programul manifestărilor a inclus şi lansarea lucrării „Istoricul Bazei 95 Aeriană Erou căpitan aviator Alexandru Ţerbănescu (1920 – 2020)“, a istoricului militar romaşcan, Sorin Grumuş, care activează în cadrul unităţii militare menţionate.

„La sediul Bazei 95 Aeriană, au avut loc o serie de manifestări legate de Centenarul Aviaţiunii din Moldova, respectiv de împlinirea a 100 de ani de existenţă a acestei unităţi. Cu acest prilej am lansat o carte, care are 16 capitole în cuprinsul cărora am încercat să valorific, în mod cît mai judicios, surse din arhivele militare, memorii ale veteranilor de război, documente din patrimonial bazelor din Tecuci şi Bucureşti.

E o istorie glorioasă, care ilustrează faptele de vitejie ale aviatorilor care au zburat de pe aerodromurile din Moldova, în special pe cele de la Bacău şi Tecuci, pe parcursul acestor 100 de ani“, a declart cunoscutul istoric. Acesta a spus că la manifestare au participat reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, ai Bazei Aeriene 95, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi colegi ai istoricului.

Sorin Grumuş s-a născut în anul 1972, iar după absolvirea Liceului Teoretic Roman- Vodă, a urmat cursurile Institutului de Intendenţă şi Finanţe Gheorghe Lazăr Sibiu, pe care le-a terminat în 1993. Acesta a mai absolvit şi cursurile Facultăţii de Relaţii Internaţionale. Este autorul a numeroase lucrări şi articole în reviste militare, membru activ al Asociaţiei Urbana de la Muzeul de Istorie Roman.

Trebuie spus şi faptul că, în octombrie 2019, Sorin Grumuş a lansat în oraşul natal, la Cercul Militar, volumul „Istoria militară a oraşului Roman 1831- 1947“. În cadrul manifestărilor de marţi dedicate Centenarului Aviaţiunii din Moldova, Drapelul de luptă al unităţii a fost decorat cu Ordinul Naţional Pentru Merit în grad de cavaler, cu însemn de pace, pentru militari, ca apreciere a profesionalismului şi a rezultatelor obţinute de personal în îndeplinirea misiunilor.

De asemenea, a avut loc un ceremonial religios de sfinţire a plăcii comemorative închinată celor care, timp de un secol, au slujit sub egida aripilor româneşti. Cu acest prilej, în zilele de 17 şi 18 iunie, aeronave de tip IAR-99 ŞOIM şi IAR-330 SOCAT din dotarea Bazei 95 Aeriană au survolat localităţi din regiunea Moldovei, iar deasupra spitalelor COVID-19 din Botoşani, Focşani, Iaşi şi Suceava vor fi lansate flori pentru exprimarea recunoştinţei faţă de eroii în halate albe care s-au aflat în linia întîi în lupta contra virusului SARS-CoV- 2.

Istoricul militar a mai afirmat că, imediat ce se vor relaxa măsurile de protecţie sanitară şi se va redeschide şi Muzeul de Istorie Roman, acesta îşi va lansa cartea şi în oraşul natal.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Eminescu, omagiat la Biblioteca Judeţeană

Știre publicată în urmă cu

în data de

Biblioteca Judeţeană „G.T. Kirileanu“ Neamţ a organizat un spectacol literar-muzical sub genericul „Omagiu lui Mihai Eminescu“.

Manifestarea a avut loc pe 15 iunie, la 131 de ani de la trecerea în nemurire a marelui poet. Acţiunea s-a desfăşurat pe esplanada din faţa celei mai mari instituţii de cultură din judeţ, la bustul lui Mihai Eminescu din faţa bibliotecii, cu începere de la ora 12:00.

Programul a început cu depunerea unei jerbe la bustul poetului nepereche, după care bibliotecarul Dan Iacob a recitat din lirica eminesciană. Anastasia Horghidan şi Teodora Tănasă, din clasa a VI-a de la Liceul de Arte „Victor Brauner“ Piatra Neamţ, au susţinut un moment muzical.

Totodată, elevi ai Palatului Copiilor şi Asociaţiei Culturale Arte.Ro au participat la un atelier creativ de pictură sub îndrumarea prof. coord. Cristina Petrariu. De asemenea, pe holurile bibliotecii a fost organizată pentru publicul interesat o expoziţie documentară Mihai Eminescu din colecţiile bibliotecii.

Şi Biblioteca Orăşenească Bicaz a comemorat, pe 12 iunie, trecerea în veşnicie a poetului. La activitatea desfăşurată în parteneriat cu Asociaţia Culturală Eu Cred de pe Valea Bicazului, au fost prezenţi în calitate de invitaţi speciali poeţii Corina Nica din Braşov, Cezar Haiura din Suceava şi Mihai Coşerariu din Neamţ, care aveau să recite din creaţiile proprii şi să interpreteze arii muzicale pe versuri proprii, oaspeţii fiind cunoscuţi publicului şi ca interpreţi de muzică folk.

Citește știrea

Trending