Tineri absolventi consulta listele cu posturi disponibile, inainte de a intra la Bursa Locurilor de Munca pentru Absolventi, organizata de Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti (AMOFM), in Bucuresti, vineri, 25 septembrie 2009.
Publicitate

■ cele mai multe cereri de personal sînt de la angajatori din Piatra Neamţ şi comunele limitrofe ■ la polul opus este Tîrgu Neamţ unde ar putea avea loc cele mai puţine angajări ■

Piaţa muncii s-a mai animat niţel şi pînă la jumătatea lui Făurar în tot judeţul sînt anunţate ca fiind vacante un număr total de 791 de locuri de muncă disponibile. Dacă s-ar găsi persoane interesate de o slujbă, cele mai multe angajări ar putea avea loc în reşedinţa de judeţ şi comunele limitrofe unde sînt libere în total 424 de posturi în cele mai diverse domenii şi ocupaţii. Şomerii de la Roman au la dispoziţe pînă la finele săptămînii 261 de slujbe, iar cele mai puţine recrutări ar putea avea loc la Tîrgu Neamţ unde afaceriştii caută doar 71 de noi salariaţi. La Piatra Neamţ sînt cele mai multe oportunităţi de angajare pentru persoanele care au studii superioare. Este de lucru pentru un inginer automatist, un inginer horticol, unul specializat în industria alimentară şi un inginer proiectant mobilă. Nu s-au acoperit de ceva vreme cele două posturi pentru fizicieni şi nici cererea pentru un jurist, şi ar mai fi nevoie de un inginer căi ferate, drumuri şi poduri, un inginer construcţii hidrotehnice, se mai caută cîte doi ingineri autovehicule rutiere şi mecanici sau patru ingineri specializaţi în construcţii civile şi industriale. Mediul de afaceri mai are nevoie de un consilier economic, doi directori comerciali de zonă, sau un inginer mentenanţă instalaţii. Cele mai multe strigări sînt însă pentru persoanele cu studii medii şi se recrutează 13 vînzători, 58 necalificaţi, 18 lucrători comerciali, precum şi 10 casieri, 18 fierari betonişti, 20 de electricieni în construcţii precum şi 15 dulgheri. În multe alte calificări sînt mai puţine cereri de personal, lista completă putînd fi studiată la sediul ALOFM Piatra Neamţ. La Roman, licenţiaţii nu prea au căutare dar sînt vacante cinci locuri pentru ingineri constructor, construcţii drumuri şi poduri, topograf şi mecanic. Se mai caută un manager aprovizionare. Din totalul posturilor vacante cele mai multe, 171, sînt în industrie unde se caută 91 de muncitori necalificaţi, 70 de confecţioneri – asamblori articole textile şi 10 operator – confecţioner industria îmbrăcămintei. În alte domenii se recrutează 11 fierari betonişti, 15 necalificaţi, 14 îngrijitori curăţenie, tot atîţia lucrători comerciali, 12 manipulanţi marfă, precum şi 10 stivuitorişti. Tot în zona Roman se mai caută tinichigii industriali, recepţioner marfă, şef sală restaurant, paznici, sau montator tîmplărie. La Tîrgu Neamţ sînt numai două posturi pentru personal cu studii superioare şi se caută un inginer zootehnist şi un medic veterinar. În rest, este de lucru pentru cei care pot presta ca şi mecanici auto, registrator medical, electrician auto, vînzător sau ospătar.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.