Contactează-ne

Actualitate

785 de posturi sînt vacante prin Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ cele mai multe recrutări ar putea avea loc în reşedinţa de judeţ ■ la polul opus, cele mai puţine locuri de muncă sînt la Tîrgu Neamţ ■

Este de muncă în judeţul Neamţ şi la începutul lunii iulie sînt vacante un număr de 758 de job-uri în mai toate domeniile de activitate. Conform Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ cele mai multe locuri de muncă libere sînt în reşedinţa de judeţ unde s-ar putea angaja 443 de persoane. Simultan, la Roman sînt libere 271 de job-uri în multe ocupaţii, iar la Tîrgu Neamţ cererea de personal este cam redusă şi nu sînt pe piaţă decît 71 de posturi. Defalcat, mai multe şanse de angajare le au licenţiaţii în Piatra Neamţ unde se recrutează doi ingineri mecanici, doi ingineri construcţii civile şi industriale, precum şi trei economişti, dar este nevoie şi de doi translatori şi un inginer chimist. Pentru cei cu studii medii sînt libere 15 posturi de brutari, 10 manipulanţi mărfuri, dar se caută şi 60 de muncitori necalificaţi. Ar mai fi de lucru pentru 10 operatori mase plastice, se mai recrutează 14 patiseri, 11 tîmplari universali şi tot atîţia dulgheri. Mediul de afaceri mai are nevoie şi de 32 de agenţi de securitate, 10 bucătari, 13 lucrători comerciali şi 15 ospătari. Mai sînt cereri de personal, dar mai puţine, în ocupaţii cum ar fi şofer, sortator produse reciclabile, spălător vehicule, precum şi fochist sau femeie de serviciu. La Roman persoanele cu studii superioare nu prea au căutare şi se recrutează doar un inginer constructor, un inginer chimist şi un inginer mecanic. Cele mai multe angajări ar putea avea loc în industrie unde nu se acoperă de mai mult timp 64 de cereri de confecţioneri – asamblori articiole textile şi 35 de locuri de muncă pentru necalificaţi. Alţi 15 necalificaţi sînt necesari în alte domenii unde ar mai fi nevoie de 10 turnători produse ceramice, 14 casieri, 20 de lucrători comerciali, sau operator depozit, şoferi, bucătari, barmani, electricieni, ori ospătari, preparatiri marfă şi strungari universali. De mai mult timp nu se acoperă trei locuri de muncă în ocupaţia de salvator ştrand. Lista completă a job-urilor poate fi studiată la sediul Agenţiei locale pentru ocuparea forţei de muncă Roman. La Tîrgu Neamţ nu este nici o strigare pentru personal de înaltă calificare, dar este de lucru pentru cei care pot presta în ocupaţii cum ar fi frezor, lăcătuş mecanic, tehnician mecanic, vulcanizator, manipulant, faianţar sau montator rigips.

Actualitate

Piatra Neamț: Incendiu provocat intenționat într-un bloc

Știre publicată în urmă cu

în data de

N zeci de persoane evacuate

Panică într-un bloc de locuințe de pe strada Grigore Ureche, din municipiul Piatra Neamț, sâmbătă dimineață, 8 august. O boxă improvizată a fost incendiată și zeci de persoane s-au autoevacuat sau au fost evacuate de pompieri.

“În această dimineață, prin apel la 112, în jurul orei 02 :10, pompierii pietreni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament dintr-un bloc situat pe strada Grigore Ureche din municipiul Piatra Neamț, La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială complexă de intervenție, o autospecială de lucru la înălțime și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț și un echipaj de la SAJ. La ajungerea forțelor de intervenție incendiul se manifesta la parterul unui bloc de locuințe, la o boxă improvizată sub casa scărilor. Casa scărilor și holurile imobilului erau inundate cu fum. Din cauza fumului au fost evacuate 11 persoane. Trei persoane au fost asistate de paramedici la locul evenimentului, nefiind nevoie transportul acestora la spital. Alte 40 de persoane s-au autoevacuat până la ajungerea forțelor de intervenție. Pompierii au localizat și lichidat incendiul și au evacuat fumul cu ajutorul motoventilatorului. În urma evenimentului au ars bunurile materiale aflate în interiorul boxei. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind acțiunea intenționată”, au comunicat reprezentanții ISU Neamț.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: “Scenetă” cu ameninţări de suicid la un restaurant din centrul oraşului

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii pietreni au fost puşi degeaba pe drumuri, vineri, 7 august, după ce un individ aflat sub influenţa băuturilor alcoolice a provocat o mică… “scenetă” într-un restaurant din centrul oraşului. Bărbatul i-a spus barmanului de la respectivul restaurant că are o armă în maşină şi că se va duce să o aducă pentru a se sinucide.

Barmanul a sunat la 112, dar, când au venit poliţiştii, s-a dovedit că respectivul “curajos” nici măcar nu venise cu maşina proprie, ci apelase la un taxi pentru a ajunge la restaurantul cu pricina. Oamenii legii l-au condus acasă pe cel în cauză şi i-au verificat şi autoturismul pentru a vedea dacă deţine sau nu o armă, însă rezultatul a fost negativ.

Aşa că a rămas doar uimirea trecătorilor prin zonă, care, văzând desfăşurarea de forţe, s-au speriat că în Piatra Neamţ a revenit perioada în care reglările de conturi erau la ordinea zilei. Din fericire nu a fost vorba despre aşa ceva, doar despre un individ pe care băutura l-a determinat să spună “lucruri trăznite”.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Coliziune între un autoturism şi o căruţă – două victime

Știre publicată în urmă cu

în data de

O coliziune produsă între un autoturism şi o căruţă, vineri, 7 august în oraşul Roznov, s-a soldat cu două victime.

“În jurul orei 14:43, prin apel la 112, pompierii nemțeni au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs în orașul Roznov, la ieșirea spre Săvinești.

La locul evenimentului s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra Neamț și un echipaj de la SAJ.

În urma accidentului rutier produs între un autoturism și o căruță au rezultat două victime. Până la ajungerea forțelor de intervenție, șoferul a fost scos din autoturism de către participanții la trafic.

Șoferul autoturismului (71 de ani) a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la paramedici, dar a refuzat transportul la spital.

Conducătorul atelajului a fost preluat de echipajul de la SAJ și transportat la spital.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Trending