Contactează-ne

Actualitate

7 lucruri pe care trebuie să le respecți într-o vacanță de vară

Știre publicată în urmă cu

în data de

Călătorie este cuvântul pe care îl auzim tot mai des și care ne afundă spre visare. Este momentul cel mai așteptat care ne conduce spre tărâmul îndepărtat în care relaxarea și distracția se îmbină de minune.

Cu toții așteptăm cu nerăbdare momentul vacanțelor pentru a călători, făcându-ne tot felul de planuri, entuziasmați de locurile pe care urmează să le vizităm.

Iată ce trebuie să respectăm atunci când plecăm într-o vacanță:

1. Nu lua multe bagaje

Cu toții știm că planurile de vacanță sunt cele mai frumoase însă îți dau și bătăi de cap. Ne dorim să avem întreaga casă la dispozitie, aranjată minuțios în bagaje însă din păcate acest lucru este imposibil. Vrem poze frumoase și ajungem să punem peste zece rânduri de haine , gândindu-ne că ne vor ajuta în funcție de vreme și de necesitate.

Dupa ce ai facut bagajul, încearcă să faci o recapitulare a lucrurilor cu adevărat importante și să reduci la jumatate numarul de haine și lucruri importante pentru călătoria ta.

2. Fă-ți asigurare RCA și Casco

De multe ori nu te gândești că poți întâmpina probleme de sănătate în timpul călătoriei și chiar atunci să îți dea bătăi de cap. O asigurare de călătorie este ieftină și o poti plăti pentru a te asigura că poți beneficia de servicii medicale în caz de nevoie și asigurare RCA și Casco.

În cazul în care ai plecat în vacanță cu mașina împreună cu familia și se întamplă un accident rutier, aici ai informații legate de despăgubiri și avocați specializați în accidente rutiere.

3. Transportă doar lucrurile necesare

Cu siguranță ai auzit de persoane care au așteptat ore întregi bagajele la aeoport însă acestea nu au mai ajuns. Încearcă să păstrezi asupra ta obiectele de valoare, acte, bani, chei sau orice obiect important pe care îl deții.

4. Citește recenziile

Turiștii își împărtășesc experiențele de vacanță pe o mulțime de site-uri, este locul unde găsești păreri pe care le poți pune în balanță indiferent de locația aleasă.

Este important să fii informat și să nu ai surprize neplăcute pe parcursul vacanței. Vei regăsi recomandări de restaurante, magazine sau alte locuri de vizitat. La polul opus vei gasi și recenzii negative sau locuri pe care este bine să le eviti. Pune totuși în balanță aceste recenzii și ia deciziile cele mai bune cu privire la locul unde doresti sa-ti petreci vacanța.

5. Fă-ți un buget necesar pentru vacanță

Se întâmplă des să ne facem o idee greșită asupra costurilor într-o destinație de vacanță. Pentru a evita situațiile neplăcute în care suntem surprinși de prețurile mari din magazine sau de cina pe care tocmai am savurat-o pe malul mării, încearcă să te asiguri că ai facut un calcul real asupra cheltuielilor și că te încadrezi în bugetul alocat pentru această vacanță.

6. Nu călători în plin sezon

În plin sezon te poți lovi de prețuri mari și de o aglomerație care nu este tocmai plasată în planurile tale de vacanță. Încearcă să-ți conturezi o perioadă potrivită pentru vacanța și să te asiguri că te vei bucura de mai multa liniște și momente de relaxare. Doar asta îți dorești, nu? Fii atent la trafic și la aglomerația din vacanță. Poți accesa site-ul www.jgv.ro pentru informații în cazul unui accident neplăcut.

7. Bucură-te de timpul din vacanță

Ei bine, știm cu toții că o vacanță nu este niciodată suficientă pentru a te bucura din plin de frumusețea dar si de timpul ei. Dar nu te grăbi sa faci totul în doar trei zile. Alocă-ți timp și bucură-te de relaxare fără să alergi prea mult într-un timp prea scurt. Fă-ți o listă cu locațiile importante pe care îți propui să le vizitezi și bucură-te de fiecare moment.

Vacanta de vara vine cu multa distractie si relaxare, totodata, insa pentru a avea o experienta cu adevarat placuta atunci cand pleci in mult asteptatul concediu, este esential sa tii cont de cateva aspecte ce iti pot dicta confortul pe tot parcursul sederii tale.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Consilier local în conflict de interese

Știre publicată în urmă cu

în data de

Vasile Enache, consilier local în cadrul Consiliului Local Girov, a fost declarat în stare de conflict de interese de către Agenţia Naţională de Integritate.

Reprezentanţii instituţiei au constatat că acesta a participat la adoptarea a două hotărîri prin care s-a aprobat atribuirea unor suprafeţe de teren deşi avea un interes personal.

„În calitate de consilier local, a participat la deliberarea şi adoptarea a două hotărîri ale Consiliului Local, în data de 26 ianuarie 2018 şi în data de 28 februarie 2019, prin care s-a aprobat atribuirea a 4 ha, respectiv a 7,42 ha de păşune persoanei evaluate, precum şi la dezbaterile din cadrul şedinţelor, deşi avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor consiliului local, avînd posibilitatea să anticipeze că va beneficia de pe urma adoptării lor.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 70 şi art. 71 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 75, lit. a) şi art. 77 din Legea nr. 393/2004, dispoziţii preluate de Ordonanţa de urgenţă nr. 57/2019 privind Codul administrativ la art. 228, alin. (1)”, se precizează în comunicatul de presă emis de ANI.

Citește știrea

Actualitate

Consilierii se întrunesc în şedinţa lunară, sub Cetate

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ pe ordinea de zi a şedinţei de pe 28 februarie se află 20 de proiecte de hotărîre ■

Consilierii locali ai oraşului Tîrgu Neamţ se vor întruni pe 28 februarie în şedinţă ordinară, pe ordinea de zi fiind propuse 20 de proiecte de hotărîre. După alegerea preşedintelui de şedinţă, inclusiv pentru luna martie, se va trece la dezbateri. Şapte dintre proiecte au legătură cu vînzarea, concesionarea sau lotizarea unor terenuri din domeniul privat al urbei sau din cel public. La alt punct se propune modificarea şi completarea anexei la o hotărîre a consiliului local privind însuşirea inventarului bunurilor care aparţin domeniului public al oraşului. Se mai cere acordul participanţilor pentru scoaterea la licitaţie publică deschisă în vederea închirierii unui bun imobil (teren şi clădire), situat pe strada Lalelelor şi aparţinînd domeniului privat al oraşului. Alte subiecte vizează darea în folosinţă gratuită a unui teren situat pe bulevardul Ştefan cel Mare, către Delgaz Grid, completarea şi modificarea unei hotărîri din 2019 în sensul introducerii în domeniul public a unor mijloace fixe aferente investiţiei realizată din surse de finanţare publică – POS MEDIU. Va fi cerută aprobarea aleşilor şi pentru împuternicirea primarului să realizeze demersurile în vederea obţinerii licenţei de exploatare, negocierea, semnarea şi ridicarea acesteia de la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale. În aceeaşi şedinţă se va supune la vot aprobarea actualizării Calendarului activităţilor Casei Culturii Ion Creangă Tîrgu Neamţ pentru anul 2020 şi bugetul aferent organizării manifestărilor. Va fi nevoie de acordul consilierilor şi pentru programul şi bugetul unor evenimente ce vor avea loc în această perioadă: Zilele Ion Creangă(28 februarie – 3 martie), Pentru tine, dragă mamă(29 februarie), După amieze culturale la Tîrgu Neamţ(martie). La alte două puncte ale ordinii de zi se va discuta despre asocieri cu Colegiul Ştefan cel Mare pentru un proiect de interes public local şi cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, în vederea unei acţiuni de interes naţional. Conducerea primăriei va mai propune consilierilor acordarea unui ajutor de urgenţă pentru o persoană care se află într-o situaţie de necesitate deosebită.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Galeria meseriilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ la Colegiul Petru Poni s-au adunat reprezentanţii liceelor tehnologice şi ai unor firme din municipiu şi zonă ■

Colegiul Petru Poni din Roman a găzduit miecuri, 26 februarie, prima ediţie a Galeriei Meseriilor, un proiect al Ministerului Educaţiei, care anul acesta a separat liceele teoretice de cele cu activitate de pregătire profesională în ceea ce priveşte prezentarea ofertei educaţionale pentru anul şcolar 2020-2021. O manifestare similară are loc şi în municipiul reşedinţă de judeţ, ea fiind organizată la Pavilionul Expoziţional din Piatra Neamţ. Acţiuni de acest fel s-au derulat în întreaga ţară din 11 februarie, urmînd ca aceste tîrguri educaţionale să culmineze în ziua de 11 martie, cînd a fost declarată, printr-un proiect de act normativ, Ziua Meseriilor. În fapt este vorba doar de prezentarea ofertelor educaţionale a unităţilor şcolare care pregătesc viitorii meseriaşi ai României. În sala de sport a unităţii de învăţămînt amintite toate liceele tehnologice din Roman şi zonă s-au întrecut în a amenaja standuri de prezentare a ofertei educaţionale din acest an, de faţă fiind conducerile acestor licee şi şcoli profesionale, cadre didactice şi elevi. Manifestarea a fost deschisă de inspectorul şcolar general, Mihai Obreja, la activitate fiind invitaţi primarul municipiului Roman, Lucian Ovidiu Micu şi deputatul Dan Laurenţiu Leoreanu. De remarcat prezenţa anul acesta a foarte multor reprezentanţi ai agenţilor economici din zonă, interesaţi să sprijine pregătirea viitoarei forţe de muncă. Societăţile au ţinut să remarce faptul că după ce sprijină şcolarizarea acestora, prin burse, foarte mulţi dintre absolvenţi îşi iau „zborul“ spre Occident. Deputatul Dan Laurenţiu Leoreanu, coautor al legii care a statuat o Zi a Meseriilor, a pomenit de faptul că pe fluxul legislativ se află o lege care să corecteze actulul act normativ ce permite ca după absolvire tinerii şcolarizaţi, care au primit burse de studii în România, să nu aibă posibilitatea de a nu-şi onora contractele cu agenţii economici . De cele mai multe ori, absolvenţii acestor şcoli părăsesc România plecînd în diverse ţări ale Uniunii Europene să muncească, fără a returna cheltuielile de şcolarizare.

Citește știrea

Trending