Publicitate

Situaţie fără precedent la Paşcani despre care autorităţile publice nu vor să vorbească. Anul trecut aproape 700 de moldoveni au devenit cetăţeni ai municipiului. Conform documentelor depuse pentru păstrarea cetăţeniei române toţi ar avea domiciliul într-o garsonieră de pe strada Grădiniţei, deţinută de patru cetăţeni moldoveni.

Afacerea este condusă de un grup de cetăţeni moldoveni printre care şi un avocat, prin intermediul unei asociaţii, conform unor surse neoficiale. Numai anul trecut au căpătat buletin de Paşcani şi cetăţenie romana 690 de cetăţeni din Republica Moldova. Serviciul de Evidenta a Populaţiei a înaintat un raport primarului Dumitru Pantazi, pentru a fi luate măsurile legale. În raport se arată că începând din luna mai 2017 la o adresă din Paşcani sunt luate în spaţiu persoane care au statutul de cetăţean roman de naţionalitate moldoveană.

Până acum nu a fost făcută nici o sesizare la Poliţie iar adresa locuinţei cu 690 de moldoveni este ţinută secret de cei de la Evidenţa Populaţiei. Administratia locală spune că nu poate interveni pentru că totul ar fi legal desi noii cetateni de Pascani nu locuiesc aici decat formal. Deocamdată sunt analizate posibilele efectele din punct de vedere al platii taxelor şi impozitelor locale, inclusiv a taxei de salubritate, şi dacă vor fi necesare măsuri organizatorice suplimentare la alegeri.

Afacerea s-a extins la nivel naţional mai ales în oraşe din apropierea graniţei de est. Moldovenii sunt interesaţi să obţină cetăţenia română pentru a avea acces, fără paşaport în Uniunea Europeana iar prin legislaţia românească le sunt acordate o serie de facilităţi.

 

— articol preluat de pe site-ul bittv.info

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.