Contactează-ne

Actualitate

675 de slujbe sînt în Neamţ

Știe publicată cu

în data de

■ din totalul posturilor vacante, cele mai multe recrutări ar putea avea loc în reşedinţa de judeţ ■ la polul opus, cele mai puţine joburi sînt la Tîrgu Neamţ ■

Spre finalul lunii ianuarie, mediul de afaceri din judeţ a scos la mezat mai multe locuri de muncă iar la acest moment în Neamţ sînt libere un număr de 675 de slujbe. Conform Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ, cele mai multe recrutări de personal ar putea avea loc în reşedinţa de judeţ unde agenţii economici oferă 373 de joburi, în timp ce la Roman şomerii din oraş şi cei din comunele limitrofe pot alege între 226 de locuri de muncă. Cele mai puţine angajări pot avea loc, ca de fiecare dată, la Tîrgu Neamţ unde sînt pe piaţă 76 de locuri de muncă. Defalcat, persoanele care au studii superioare au cele mai mari şanse să-şi găsească un post în Piatra Neamţ. Se caută un inginer mentenanţă instalaţii, un director comercial de zonă, un jurist, doi fizicieni şi mai mulţi ingineri între care doi specializaţi în autovehicule rutiere, un inginer căi ferate, drumuri şi poduri, un inginer construcţii hidrotehnice, doi ingineri mecanici şi patru ingineri construcţii civile şi industriale. Ar mai fi nevoie de un inginer automatist şi doi ingineri specializaţi în industria alimentară. Pentru cei care nu au studii superioare sînt libere 13 locuri de lăcătuş mecanic, se mai recrutează 46 necalificaţi, 15 dulgheri, precum şi 20 de electricieni în construcţii, 15 fierari betonişti, dar şi 10 casieri, 23 de lucrători comerciali şi alţi 10 vînzători. Mai puţine cereri de personal sînt pentru ocupaţii cum ar fi recepţioner sau preparator marfă, tehnician sisteme antiefracţie, operator centrală termică, şofer, îngrijitor clădiri sau ospătar şi pizzar. Lista completă poate fi consultată la sediul Agenţiei locale pentru ocuparea forţei de muncă Piatra Neamţ de pe strada Mihai Eminescu. La Roman cererea de personal de înaltă calificare este mai palidă şi se caută un inginer constructor, un inginer constructor căi ferate drumuri şi poduri, un inginer topograf şi un manager aprovizionare. Pentru şomerii cu studii medii cele mai multe locuri de muncă vacante sînt în industrie unde este nevoie de 70 de confecţioneri – asamblori articole textile, 55 de necalificaţi şi 10 operatori – confecţioneri în industria îmbrăcămintei. Se mai pot angaja 12 manipulanţi marfă, 10 stivuitorişti şi 13 vînzători. În zonă mai sînt locuri pentru tinichigii industriali, strungari universali, agenţi de securitate, casieri, frizeri, lucrător comercial sau recepţioner marfă. La Tîrgu Neamţ nu este nevoie de nici un lucrător cu studii superioare şi în nici o ocupaţie nu sînt minim 10 posturi vacante. Sînt cîte 3 locuri pentru confecţioneri, frezori, manipulanţi, se mai caută 5 lăcătuş mecanic, 4 sudori sau cîte 2 vălţari şi vulcanizatori.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Reţinut pentru că şi-a dat foc la casă

Știe publicată cu

în data de

■ în urma grozăviei, patru persoane au suferit atac de panică, iar una a fost spitalizată ■ piromanul ar putea fi arestat ■

Patru persoane au necesitat îngrijiri medicale după ce au suferit atac de panică din cauza unui incendiu pus de o mînă criminală la o locuinţă particulară din Tupilaţi. Evenimentul nedorit a avut loc pe 23 aprilie şi s-a cerut ajutor prin numărul unic de urgenţă 112, apelul fiind înregistrat în Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanţă al judeţului Neamţ la ora 17.43. La locul indicat de apelant s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari de la Detaşamentul de pompieri Roman cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. Ajunse la faţa locului, forţele profesioniste de intervenţie au localizat şi lichidat incendiul care se manifesta generalizat la acoperişul unei case de locuit, precum şi în interiorul locuinţei. În urma incendiului au ars bunuri din locuinţă şi acoperişul casei şi s-au degradat pereţii pe o suprafaţă de aproximativ 60 de metri pătraţi. „La locul evenimentului patru persoane au necesitat îngrijiri medicale, prezentînd atac de panică. Li s-a acordat primul ajutor medical calificat de către echipajul SMURD. O femeie a fost transportată la spital de către echipajul SMURD, celelalte victime refuzînd transportul la spital“, conform unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ. La final specialiştii au cercetat şi au ajuns la concluzia că nu a fost vorba de un accident, ci dimpotrivă, focul a plecat de la o mînă criminală, sau tehnic spus „folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul“. Autor a fost chiar proprietarul în vîrstă de 49 de ani, care anterior se certase cu familia şi ameninţase că va incendia locuinţa. El fusese reclamat de fiica de 28 de ani, fiind prins în flagrant de poliţişti. În urma audierilor acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de săvîrşirea infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi ameninţare. Bărbatul urma a fi prezentat unui procuror din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ cu propunere de arestare preventivă. Rămîne de văzut dacă suspectul va fi privat de libertate sau dacă va fi aplicată o măsură preventivă mai blîndă. Poate control judiciar, pentru că arestul la domiciliu ar fi cam impropriu, deoarece casa nu prea mai este „capabilă“ să asigure condiţii de locuire din cauza incendiului. Un at incendiu provocat de o mînă criminală a avut loc sîmbătă, 20 aprilie, în jurul orei 22, la un stog de fîn din localitatea Chilii, comuna Valea Ursului. Au intervenit militarii de la Detaşamentul de Pompieri Roman cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi serviciul voluntar al comunei Oniceni cu autospeciala din dotare. Au ars circa şapte tone de fîn din cauza „folosirii intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul“.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Mort în casă

Știe publicată cu

în data de

Pompierii nemţeni au fost solicitaţi marţi, 23 aprilie, în jurul orei 14.48, să intre în casa unui romaşcan care nu răspundea la uşă. S- au deplasat trei echipaje de pompieri militari cu o autospecială de descarcerare, o autospeciala de intervenţie şi lucru la înălţimi, precum şi o ambulanţă SMUDR. Echipajele au pătruns în apartament pe o fereastră şi din păcate proprietarul a fost găsit decedat.

Citește știrea

Actualitate

Piatra Neamţ: Buget sărac, speranţa în fondurile europene

Știe publicată cu

în data de

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a anunţat într-o conferinţă de presă susţinută miercuri, 24 aprilie, că bugetul oraşului este afectat de o politică fiscală guvernamentală defavorabilă şi de creditele din perioada 2005-2007, dar şi-a exprimat încrederea că vor fi găsite soluţii pentru ca aceste aspecte să nu îi afecteze pe pietreni. Una dintre soluţii, fondurile europene, în acest sens reamintind că pînă la 31 martie au fost depuse proiecte în valoare de peste 92 de milioane de euro. “Săptămîna aceasta, luni, 22 aprilie, a fost aprobat bugetul Municipiului Piatra Neamţ pentru anul 2019. Şi în acest an bugetul oraşului este afectat de o politică fiscală guvernamentală defavorabilă localităţilor din întreaga ţară, prin alocarea unor sume insuficiente ţinînd cont că s-au transferat şi cheltuieli suplimentare către autorităţile locale. Bugetul municipiului Piatra Neamţ este totodată afectat şi de creditele mari contractate de municipalitatea pietreană în perioada 2005-2007. Rolul meu ca primar este să găsesc soluţii pentru ca pietrenii să nu simtă constrîngerile bugetare locale. Oraşul, chiar şi în aceste condiţii trebuie să funcţioneze şi să se dezvolte, trebuie întreţinut corespunzător, calitatea serviciilor publice trebuie să crească iar problemele comunităţii trebuie rezolvate. Una dintre soluţiile pentru dezvoltarea localităţii este atragerea de fonduri, în principal europene. În acest sens au fost realizate şi depuse pentru finanţare europeană pînă la 31 martie proiecte în valoare de peste 92 de milioane de euro, care vor moderniza şi dezvolta într-un ritm accelerat oraşul Piatra Neamţ în următorii trei ani. Voi prezenta în fiecare lună situaţia proiectelor depuse şi stadiul proiectelor finanţate din bani europeni de care va beneficia municipiul Piatra Neamţ în următoarea perioadă”, a declarat Dragoş Chitic. Acesta a folosit prilejul conferinţei de presă şi pentru a transmite pietrenilor un mesaj cu ocazia Sărbătorilor Pascale: “Bucuria Învierii Domnului să vă pătrundă în suflet, să vă lumineze calea în viaţă şi să vă umple inimile de bucurie! Vă doresc un Paşte Fericit alături de cei dragi!”.

Citește știrea

Trending