Contactează-ne

Actualitate

582 de nemţeni şi-ar putea găsi un serviciu

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ aceasta este oferta de pe piaţa muncii la început de săptămînă ■ cele mai puţine angajări ar putea avea loc la Tîrgu Neamţ ■

Piaţa muncii a mai pierdut din ofertele de angajare, iar la acest moment patronii din tot judeţul sînt dispuşi să recruteze un număr total de 582 de noi salariaţi. Din totalul posturilor vacante, pietrenii şi cei din comunele limitrofe au la dispoziţie 226 de locuri de muncă vacante, iar cele mai multe recrutări de personal ar putea avea loc în zona Roman unde sînt disponibile 281 de posturi. Ca de fiecare dată, cele mai puţine recrutări de noi salariaţi au loc la Tîrgu Neamţ unde angajatorii din zonă oferă celor interesaţi numai 75 de locuri de muncă. Între licenţaţi cea mai mare căutare o au inginerii, dar este de muncă şi pentru alte specializări. În reşedinţa de judeţ s-a redus dramatric cererea de licenţiaţi, iar la acest moment este nevoie doar de cîteva persoane de înaltă calificare între care un manager rezervări, doi economişti, un inginer specalizat în industria alimentară şi un inginer chimist. Pentru ceilalţi, cele mai multe cereri, 23, sînt pentru personal necalificat, la care se mai adaugă 26 de solicitări pentru electricieni în construcţii, 11 posturi sînt pentru cei care pot presta ca ospătari, dar mai este nevoie de 8 şoferi de autocamion, 8 manipulanţi mărfuri, sau 8 tîmplari universali. În multe alte ocupaţii este mai puţin de lucru, dar se mai pot angaja cei care pot presta ca buldozerişti, fierar betonist, dulgheri, tîmplar mecanic la strunjit, casieri, agenţi de securitate, sau operatori calculator. La Roman, cererea de personal de înaltă calificare este şi mai redusă decît în reşedinţa de judeţ, iar acum sînt numai trei cereri, toate pentru ingineri, posturile fiind vacante de mai mult timp. Este nevoie de un inginer construcţii drumuri şi poduri, se mai caută un inginer constructor şi un inginer topograf. Mai mult este de lucru pentru cei cu studii medii şi se recrutează 18 lucrători comerciali, 13 muncitori necalificaţi, sau 8 fierari betonişti. De departe cele mai multe angajări ar putea avea loc în industrie unde sînt vacante 95 de locuri pentru confecţioner – asamblor articole textile, alte 45 de posturi sînt pentru muncitori necalificaţi, iar 10 „strigări“ sînt pentru operator – confecţioner industria îmbrăcămintei. La Tîrgu Neamţ se caută patru persoane cu pregătire superioară, însă trebuie spus că posturile sînt de mai multă vreme pe piaţă şi nu le vrea nimeni. Totuşi, angajatorii din zonă au nevoie de un psiholog, un medic veterinar, un inginer zootehnist şi un inginer tehnolog în confecţii. Pentru ceilalţi sînt posturi libere în ocupaţii ca frezor, manipulant, strungar, sudor, dulgher, fierar – betonist, sau finisor în construcţii, semn că s-a dezmorţit piaţa construcţiilor. Mai multe amănunte precum şi lista completă a locurilor de muncă din zonă pot fi obţinute la Agenţia locală pentru ocuparea forţei de muncă Tîrgu Neamţ.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Tînăr beat şi fără permis, un an şi jumătate de închisoare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tînăr în vîrstă de 26 de ani, din Roman, prins la volan beat şi fără permis şi condamnat la un an şi şase luni de închisoare a fost prins recent de poliţiştii nemţeni.

“La data de 19 noiembrie a.c., în baza unor activități specifice, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au depistat un tînăr de 26 de ani, din Roman, pe numele căruia Judecătoria Roman a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Cel în cauză, depistat pe raza municipiului Roman, era condamnat de instanța de judecată la o pedeapsă privativă de libertate de un an și 6 luni, sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis și sub influența alcoolului.

În fapt, la data de 22 februarie 2019, tînărul a condus un autoturism pe strada Progresului din Roman, avînd anulat permisul de conducere și cu o alcoolemie peste limita legală”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Polițiștii au dus tînărul la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei.

FOTO generica

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Tîlhar propus la arestare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tînăr de 21 de ani, din Pipirig, cercetat pentru că ar fi tîlhărit un bărbat, luîndu-i prin violenţă telefonul mobil şi 300 de lei, a fost reţinut de poliţişti.

“La data de 19 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Tîrgu-Neamț au fost sesizați de către un bărbat, de 37 de ani, din Pipirig, cu privire la faptul că în ziua precedentă a fost victima unei t`lhării.

În urma investigațiilor efectuate, la scurt timp de la sesizare, polițiștii au identificat persoana bănuită de comiterea faptei, pe care au condus-o la sediul poliţiei, în vederea audierii.

Din cercetări a reieșit că, la data de 18 noiembrie a.c., prin exercitarea de acte de violență și folosindu-se de un obiect tăietor-înțepător, un tînăr de 21 de ani, din Pipirig, ar fi amenințat și deposedat un bărbat de 37 de ani, de telefonul mobil și 300 de lei”, au transmis oamenii legii.

Prejudiciul a fost recuperat parțial, telefonul mobil fiind restituit păgubitului.

“În urma documentării activității infracționale, tînărul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de tîlhărie calificată.

Astăzi, acesta urmează să fie prezentat Parchetului de pe lîngă Judecătoria Tîrgu- Neamț cu propunerea de luare a unei măsuri preventive”, au mai spus oamenii legii.

FOTO generica

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Arsă pe faţă şi mîini, după ce a vrut să aprindă focul cu benzină

Știre publicată în urmă cu

în data de

O femeie de 32 de ani a suferit arsuri pe mîini şi pe faţă, miercuri, 20 noiembrie, după ce a vrut să aprindă focul cu benzină.

Mai mult, flăcările au cuprins o cameră a gospodăriei în care locuia. Incendiul a fost stins de pompierii de la Poiana Teiului şi de voluntarii de la SVSU Ceahlău.

“Un echipaj de pompieri de la Garda 2 de Intervenție Poiana Teiului a fost solicitat pentru a interveni la stingerea unui incendiu ce se manifesta la o locuință în satul Bistricioara, comuna Ceahlău. Ajunși la locul indicat pompierii au constatat că incendiul se manifesta la o cameră a locuinței. Nora proprietarei, în vârstă de 32 de ani a  suferit arsuri de gradul I la nivelul feței și mâinilor. Aceasta a primit îngrijiri de la echipajul de pompieri. La intervenție au participat și pompierii voluntari de la SVSU Ceahlău. Forțele de intervenție au stins incendiul”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Au ars mai multe obiecte de mobilier, aparate electrocasnice și articole vestimentare.

Persoana care a suferit arsuri a fost preluată de un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Neamţ.

“Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind folosirea de combustibil neadecvat (a încercat să aprindă focul cu ajutorul benzinei)”, au mai comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Trending