Contactează-ne

Actualitate

11 grade la Piatra, dar iarna nu-i dusă

Știe publicată cu

în data de

■ s-au înregistrat temperaturi primăvăratice ■ meteorologii dau asigurări că iarna se întoarce chiar din acest week-end ■ valorile termice sînt în scădere ■ în a doua parte a săptămînii se întorc ninsorile ■

Am avut cîteva zile cu temperaturi primăvăratice, maxima atingînd 11 grade Celsius, însă iarna nu-i pe sfîrşite. Chiar de sîmbătă temperatura scade accentuat, se vor înregistra chiar şi maxime negative, iar mai apoi se întorc precipitaţiile sub formă de ninsoare. Pînă atunci trebuie spus că cea mai caldă zi din această săptămînă a fost cea de vineri, 18 ianuarie, cînd în Piatra Neamţ, la ora 14 mercurul din termometre a săltat pînă la valoarea de 11 grade Celsius. La Tîrgu Neamţ, la acelaşi moment au fost 10 grade, iar la Roman s-a ajuns la 8 grade cu plus. Mai rece a fost pe creste, la staţia Toaca, unde maxima nu a trecut de -3 grade. Stratul de zăpadă s-a redus considerabil din aceste considerente şi a ajuns la 4 centimetri la Tîrg, 8 la Piatra Neamţ, 11 la Roman, iar pe crestele montane stratul rămîne neschimbat, 79 de centimetri de nea. Cu începere din 19 ianuarie, vremea schimbă foaia, şi valorile termice scad dramatic. Este cer acoperit, nu şi precipitaţii, iar la amiază, la Piatra Neamţ, nu vor fi mai mult de 0 grade Celsius. Noaptea cerul se degajează şi aduce o minimă de -4 grade. Cam la fel va fi vremea şi duminică, 20 ianuarie, cînd vedem soarele, dar maxima rămîne cantonată la 0 grade. Va fi senin şi peste noapte, şi în consecinţă mai frig, -6 grade. Chiar mai rece va fi săptămîna viitoare, iar luni 21 ianuarie, trecem la o maximă negativă, de -1 grad. După lăsarea întunericului norii se adună în zona noastră şi vor rămîne aici cel puţin pînă la finele săptămînii. Aşa se face că de marţi, 22 ianuarie, nu mai vedem soarele şi temperaturile continuă să coboare. La amiază mercurul din termometre nu trece de pragul de -4 grade. Noaptea va fi cea mai rece din întreg intervalul de prognoză şi în zona noastră se vor înregistra -8 grade. Ceva mai bine va fi pe parcursul zilei de miercuri, 23 ianuarie, şi chiar dacă nu vedem deloc soarele se ajunge la valori pozitive, dar modeste, de 1 grad. Cer acoperit va fi şi peste noapte cînd vor fi -5 grade. Dacă prognoza de acum se adevereşte înseamnă că de joi, 24 ianuarie, se întorc ninsorile. Vor fi precipitaţii slabe la valori termice negative de -2 grade. Continuă să fulguiască şi peste noapte cînd minima rămîne cantonată la -5 grade. Nu sînt schimbări în aspectul vremii nici vineri, 25 ianuarie, cîns se preconizează din nou precipitaţii sub formă de zăpadă, atît ziua cît şi noaptea, la o maximă diurnă de -2 grade şi o minimă nocturnă de -4 grade. La fel vor fi condiţiile meteo şi sîmbătă, 26 ianuarie, cînd ninge slab la -2 grade ziua şi cam -5 grade peste noapte. Nu scăpăm de ninsoare nici duminică, 27 ianuarie, cînd se vor înregistra -5 grade Celsius.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Dulamă, “avansat” de la mansardă

Știe publicată cu

în data de

Autor

■ revenit la muncă, Dulamă a primit biroul de la etajul II al fostului vice ■ cînd a plecat din instituţie avea biroul la etajul IV ■ încă nu ştie ce atribuţii va primi ■

Laurenţiu Dulamă, care s-a întors victorios în instanţă pe funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, era la muncă, luni, 24 iunie. Şi, surpriză sau nu, fusese “avansat” în biroul de la etajul II în care stătuse fostul vicepreşedinte Diaconu. “Avansarea” survine în contextul în care înainte de a fi mazilit din CJ, fusese mutat “cu forţa” într-un birou “anonim” de la etajul IV, fiindu-i retrase şi atribuţiile. Cît priveşte atribuţiile, luni nu ştia încă prea multe despre acest subiect, aşteptînd să poarte o discuţie cu preşedintele Ionel Arsene pe această temă. “Mia-m dat demisia de la Salubritas şi, vineri, a fost prima zi de muncă la Consiliul Judeţean Neamţ. A fost o plăcere şi o onoare să-mi revăd colegii cu care am muncit timp de doi ani de zile. Aştept revenirea domnului preşedinte pentru a discuta despre atribuţiile pe care le voi avea. Eu îmi doresc să continui ceea ce am început şi, evident, ce s-a făcut în anul în care am lipsit. De asemenea, îmi doresc să-mi finalizez mandatul de consilier judeţean, respectiv vicepreşedinte, din partea PMP. Sigur că am discutat despre noua mea situaţie cu domnul Tomac, cu domnul preşedinte Băsescu, am fost felicitat pentru victorie şi de colegii din Biroul Executiv Naţional al PMP. Le-am spus şi dînşilor că trebuie să mulţumesc în primul rînd justiţiei pentru că a îndreptat abuzul prin care am fost îndepărtat din funcţie. La nivel naţional, PMP şi-a recuperat o funcţie importantă obţinută în urma alegerilor locale din 2016”, a declarat Laurenţiu Dulamă, cel care luni era în plin proces de amenajare a noului birou. Reamintim că acesta a rămas fără funcţia de consilier jude]ean după ce s-ar fi constatat că ar fi fost incompatibil dintr-un motiv considerat ridicol de toată lumea: soţia lui lucra la o firmă ce avea contract cu Apa Serv, societate subordonată CJ Neamţ. “Subţirimea” acestui motiv a fost constatată definitiv şi de judecători, care au decis că Dulamă trebuie să-şi recapete atît fotoliul de consilier judeţean, cît şi pe cel de vicepreşedinte. Acest lucru s-a întîmplat în şedinţa de săptămîna trecută, însă multă lume se întreba, inclusiv Dulamă, dacă va fi exilat din nou la etajul IV şi va rămîne tot fără atribuţii. Cît priveşte biroul, lucrurile s-au clarificat, mai rămîne de văzut cum va fi cu atribuţiile.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Cadavru în canalul de la Săvineşti

Știe publicată cu

în data de

Pompierii nemţeni intervin în aceste momente, luni, 24 iunie, pentru a scoate un cadavru din canalul de la Săvineşti. “Misiune degajare cadavru la Hidrocentrala de la Săvineşti. Se deplasează o autospecială complexă de intervenţie cu barcă”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ în momentul declanşării misiunii.

Vom reveni.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Strivit de TAF

Știe publicată cu

în data de

Un bărbat de 40 de ani, a fost strivit de un TAF plin cu lemne, pe 21 iunie, într-o pădure din localitatea Boboieşti. “Pacient sex masculin, 40 ani, diagnostic: politraumatizat prin strivire (TAF şi lemne); pacientul a rămas la locul solicitării”, au comunicat reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean Neamţ. Salvatorii nemţeni au mai intervenit, tot pe 21 iunie, la un accident tragic produs Secuienii Noi, unde un autoturism a intrat în coliziune cu un TIR: la victimă sex masculin, 42 ani, diagnostic: SCR prin accident rutier (victimă încarcerată); victima a rămas la locul solicitării; victimă sex masculin, 11 ani, diagnostic: traumatism coloană cervicală prin accident rutier, traumatism toraco-abdominal, preluat de un echipaj cu asistent medical şi predat la CPU a Spitalului Municipal Roman. Din CPU a fost preluat de un echipaj cu medic în vederea efectuării transferului interclinic la o clinică din Iaşi”, au mai comunicat rerpezentanţii SAJ Neamţ.

Citește știrea

Trending